Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

A Szent Mihály női csapatának utánpótlása volt a vendégünk a Hágiban - Eszter dekázott a legjobban

Az élvonalba feljutott Szent Mihály női labdarúgócsapatának utánpótlása, valamint a szegedi származású, korábbi NB I-es bajnok labdarúgó, a jelenleg játékosügynökként dolgozó Kisistók András volt a vendégünk szombaton a Délmagyarország-Hági Szurkolói Klubban. Ezúttal is volt ülve dekázó verseny, amelyet Mészáros Eszter fiúkat megszégyenítő ügyességgel nyert meg.
Részben a labdarúgó NB I körül forgott a szegedi Délmagyarország–Hági Szurkolói Klub szombat délutánja: Svédország és Anglia negyeddöntőjén egyrészt az egykor a Honvéddal NB I-es bajnok Kisistók András, másrészt a női NB I-be most feljutott Szent Mihály utánpótlása, az U16-os és az U19-es csapat tagjai voltak a vendégeink.

– Élvonalba jutott együttesként kötelező lesz U14-es, U16-os és U19-es csapatot versenyeztetnünk, de ezzel nálunk nincs gond, széles az utánpótlásunk – kezdte Hódi Zsuzsanna, az U16-os csapat edzője. – Éppen az eddigi szerepléseinknekköszönhetjük, hogy felkértek minket, induljunk a kiemelt bajnokságban, ami a legmagasabb osztályt jelenti. Nálunk fokozott jelentősége van a fiatalokkal való munkának: igazolni nehéz, viszont a sajátjainkra mindig számíthatunk. A tehetséges játékosok a felnőttekkel közösen edzenek, ezzel is tudjuk őket motiválni. Emellett szeretnénk kialakítani egy jóközösséget, így például kijárunk egymás meccseire – tette hozzá.
 
A Szent Mihály női csapatának utánpótlása volt a vendégünk a Hágiban - Eszter dekázott a legjobban. Fotó: Frank Yvette (Galéria)


A vb-klubunkban Kalocsay Anett, Nagy Lilla, Vígh Patrícia, Nagy Nikolett, az ülve dekázó versenyünket megnyerő Mészáros Eszter, Kis Lizett, Kugler Hanna, Soós Izabella, Soós Krisztina és Fürtön Dia szurkolt, mellette a klub vezetője, Bereczki Ibolya, valamint az U19-esek mestere, Olajos Csaba jött még el a Hágiba.

Kisistók András szintén elfogadta a meghívásunkat: a Honvéddal NB I-es bajnok játékos a SZEOL AK-ban töltötte pályafutása jelentős részét. Jelenleg munkája miatt jár Szegeden, hiszen a német Rogon játékosügynökség magyarországiképviselőjeként a SZEAC-nevelés Török Kevin is az ügyfelei közé tartozik.
 
Részben a labdarúgó NB I körül forgott a szegedi Délmagyarország-Hági Szurkolói Klub szombat délután. Fotó: Frank Yvette (Galéria)

– Komoly cég a Rogon, többek között a vb-t megjárt brazil Firmino, a német Julian Draxler, az RB Leipzigben játszó Willi Orban vagy éppen a Bayernben szereplő Rafinha is az ügyfelünk. Magyarország felé három éve nyitott a cég, amikor a szövetségi kapitány Bernd Storck munkájának köszönhetően rendezettebb lett a munka az utánpótlás-válogatottaknál. Szerintem Storck jó munkát végzett, annak eredményeit az Európa-bajnokságon láttuk, az más kérdés, hogy utána elromlott a dolog. A csapat tagjai átestek a ló túloldalára, elhitték, hogy egyénileg is kiemelkedőek, pedig az a válogatott csapatként volt igazán jó – mondta.
 

A már említett Török Kevin még csak 15 éves, egy éve szerepel a Honvédban, az U16-os csapat alapembere belső védőként. Bár fiatal, ilyen korban is szükség van már valakire, aki képviseli az érdekeit.

– Másképp nem lehet boldogulni külföldön. Németországban ha nincs valaki, aki képviseli egy fiatal játékos jövőjét, nem állnak vele szóba – tette hozzá Kisistók András.


– A papírforma érvényesült a találkozón. Az angolokban bíztam, hogy sokáig eljutnak, ennek örülök, de a vb számomra csalódás. Nincs túl sok jó meccs, kipukkadt játékosok sokasága lép pályára, ráadásul sok az öngól is. A megmaradt csapatok közül a franciákat várom befutókat, a francia–belga meccs döntőnek beillő összecsapás lesz. - mondta Kisistók András, korábbi NB I-es szegedi labdarúgó a meccs végén.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénz áll a művelődési házakhoz

Többek között Üllés, Fábiánsebestyén, Ruzsa és Sándorfalva önkormányzata is forrást nyert közművelődési intézményének korszerűsítésére. Tovább olvasom