Délmagyar logó

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

A Szentkirályinak is a sándorfalviak fúrnak

Csongrád megye - A kiadónk kezdeményezésére alapított, a gazdaságban elért sikereket elismerő, a Délmagyarország és a Szegedi Tudományegyetem Gazdasági Presztízs Díját 8 kategóriában osztottuk ki idén. A díjazottak bemutatása során most Sándor Zsolt, az AQUAPLUS Kútfúró, Kútjavító és Vízépítő Kft. ügyvezetője számol be arról, milyen munka áll azon eredmények mögött, amelyeknek köszönhetően idén Pályázati Különdíjat kaptak.
Hatodik alkalommal vettek át elismerést a térség gazdaságának legjobbjai 2009 decemberében, de idén először kapott Presztízs díjat egy vállalkozás azért, mert a legjobb pályázónak számít. A Pályázati Különdíj kitüntetés annak a sándorfalvi székhelyű, 1989-ben magyar magánszemélyek által alapított AQUAPLUS Kft.-nek járt, amely nemcsak eredményesen és nagy összegben hívott le uniós forrásokat, hanem a pénzt környezetvédelmi célok megvalósítása érdekében fektette be.

Mint ahogy azt Sándor Zsolt ügyvezető elmondta, a cégcsoportnál – amely az anyacégből és 9 projektcégből áll, s további 6 cégben bír részesedéssel – az utóbbi években elsősorban a termálvíz hasznosítására koncentráltak. Uniós előírás ugyanis, hogy 2020-ig 20 százalék fölé kell növelni a megújuló energia felhasználását egy országon belül. Magyarországon jelenleg 4,4 százaléknál tartunk.

Díjak, díjazottak

Az Arany Levél Díjat a Makó-Térségi Víziközmű Kft., az Üzleti Innovációs Díjat a Hedz Magyarország Kft., az E-díjat az iKron-Inca-Monguz Kft. nyerte el. Az év kisvállalkozása Szénási Róbert, Az év középvállalkozása az Exicom Rendszerház Kft., Az év vállalkozása a CSOMIÉP Kft. Az év üzletembere díjat Holman Endre és Holman János, a Generál Média Kft. ügyvezető igazgatói vehették át.

Az AQUAPLUS Kft. – amely mindennel foglalkozik, ami a vízzel kapcsolatos, a hidrológiai tervezéstől kezdve a kútfúráson át a kitermelésig és a víz hasznosításáig, beleértve a termálfürdők építését is – erőteljes pályázati munkába kezdett. Hiszen komoly beruházásokra, fejlesztésekre volt szüksége ahhoz, hogy a tevékenységét eredményesen végezze. Egy 1,5 milliárd forint költségvetésű pályázaton 500 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek kútfúró berendezés vásárlására. Majd egy másik, szintén 1,5 milliárd forintos beruházáshoz 700 milliós forrást sikerült szerezni.

Sándor Zsolt szerint az elért eredményekhez azt a szemléletet kellett meghonosítani a több mint 200 főt foglalkoztató cégcsoportnál, hogy a nyereséget mindig visszaforgassák a fejlesztésekbe. Ennek a gondolkodásmódnak köszönhető, hogy az egész országban jelen vannak, még a Szentkirályinak is ők fúrnak. Az összes környező országban dolgoztak eddig, valamint Lengyelországban és Montenegróban is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elnémultak az S. O. S.-vonalak

A hívott számon előfizető nem kapcsolható – mindössze ezt a szöveget hallják hónapok óta mindazok, akik a helyi telefonos lelkisegély-szolgálat munkatársaival szeretnének szót váltani Hódmezővásárhelyen vagy Makón. Tovább olvasom