Délmagyar logó

2019. 03. 23. szombat - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

A szépség múlandó, a diploma örök

Tekulics Éva volt az első Szeged Szépe 2001-ben. Márton Beatrix Zita arcát 2003-ban ismerhette meg az egész ország. Vida Nikolett rutinos szépségversenyre járó – nem kis sikerrel. Három egyedi szépség. És hogy mi a közös bennük? A korona és a jog.
A szép nőkre sokan hajlamosak rámondani: buták. Pláne, ha szépségkirálynőről van szó. Az állítást hol is lehetne könnyebben megcáfolni, mint Szegeden, ahol talán a legmagasabb az egy városra jutó jogi karra járó szépségkirálynők száma.

Tekulics Éva 2001-ben Szeged első szépségkirálynője volt, és egy éven át képviselte a várost a különböző rendezvényeken. – Egész fiatalon, tizenhárom éves koromban kezdtem a modellkedést. Mire a versenyre jelentkeztem, már inkább kifelé tartottam a szépségversenyek világából – mondja a gyönyörű lány. A Szeged Szépe verseny első helyezettje több ajándékcsomagot, külföldi utat kapott, és az elismerést: ő Szeged legszebbje.

– Az ismerőseim felhívtak, hogy gratuláljanak, és ez nagyon jólesett. Úgy érzem, érdemes volt elindulni a versenyen, hiszen csak pozitív visszajelzéseket kaptam. – Éva azóta elvégzett egy kozmetikusiskolát és egy életmentő tanfolyamot. Tavaly szeptembertől pedig a Szegedi Tudományegyetem joghallgatója. Most az Anna fürdőben úszómester, ahol a mai napig sokan megkérdezik tőle: „Nem magácska volt Szeged első legszebbje?"

Korona helyett zongora

Az újító szellemű zongoraművésznő, Szentpéteri Csilla vidéki lányként vitte el az első helyet a sok pesti szépség elől 1983-ban. Magyarország első szépségversenyén a makói lány lenyűgözte a zsűrit rendkívüli alakjával, kedves mosolyával. A korona azonban nem várt súllyal nehezedett a szépségkirálynő csinos fejére. A sajtó lejárató propagandát indított ellene, meggyanúsították: megbundázták a versenyt, így nyert. A Liszt Ferenc Zeneakadémia rektora pedig levélben kérte, válasszon: a külsejével vagy a művészetével akar érvényesülni. A művésznő az utóbbi mellett döntött.

Márton Beatrix Zita négy évvel ezelőtt második helyezést ért el az országos Bonton Az év arca 2003 modellversenyen. Akkoriban több felkérést is kapott, arcát az egész divatszakma megismerhette. A fiatal lány a szépségipar helyett mégis a jogi egyetemet választotta, hiszen mint mondja, fontosabbnak találja, hogy az eszével tűnjön ki, mint a szépségével. – A verseny után lehetőségem adódott külföldön dolgozni. Ez azonban többhetes távollétet jelentett volna, így nem tudtam összeegyeztetni a tanulással. A jog elvégzése régi nagy álmom volt, nagyobb, mint a modellkedés, így maradtam – mondja Beatrix, aki januárban megszerezte a jogi diplomát. A közigazgatás területén szeretne elhelyezkedni, mindenképpen Szegeden.

Vida Nikolett igazi rutinos szépségversenyre járó. Idejét nem hiába pazarolja a megmérettetéseken, hiszen rendszerint előkelő helyezést ér el. – 2002-ben a Szeged Szépe második helyezettje lettem. Indultam a Miss Balatonon, ahol különdíjas lettem, és a Kárpát-medence szépén, ahol negyedik helyezést értem el – sorolja a szép szőke lány. Az országos versenyek után többször megszólították az utcán, gratuláltak az eredményeihez. Niki a sikerek ellenére sem él rózsaszín ködben, a céltudatos lány nemcsak szép, de okos is: ugyanúgy, mint a többi exszépségkirálynő, ő is a szegedi egyetem jogi karára jár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A körbetartozás áldozata a szegedi Délépítő

Lapunk értesülése szerint felszámolási eljárást kezdeményeztek a Délépítő ellen, amely kedden… Tovább olvasom