Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

A Szeviép a legextrémebb

Szeged - Sajgó derék, kisebb horzsolások, zúzódások, esetleg vérömlenyek – ezeket „szedték össze" az Xday Neckermann szombati versenyén részt vett csapatok tagjai.
Sajgó derék, kisebb horzsolások, zúzódások, esetleg vérömlenyek – ezeket „szedték össze" az Xday Neckermann szombati versenyén részt vett csapatok tagjai. A 72 elszánt kiválasztott, akik mindent megtettek azért, hogy az általuk képviselt cég érdemelje ki Szeged legextrémebb vállalatának címét. Ez végül a Szeviépnek sikerült.

Dobpergés, dübörgő zene, kezeslábasba bújt nők és férfiak, arcukon maszkok, kezükben fegyverek. Ötösével-hatosával guggolnak az örvénylő folyón ereszkedő csónakokban. Valamennyiük tekintete a túlparti bunkereket és lőállásokat fürkészi, de sehol egy lélek, az ellen nem mutatja meg az arcát. Amint megkapják a jelet, egymás után ugrálnak ki a tutajokból, nem törődve a feléjük záporozó lövedékekkel, a földre vetik magukat, a legtöbbjük magzatpózba kuporodik, magához szorítja a fegyverét, hogy néhány pillanattal később célozzon és viszonozza a sortüzet... Álomszerű valóság szombaton Szegeden.

Lapunk kiadójának csapata mellett további nyolc – két nőből és hat férfiból álló – csapat (Démász, Europe Match, Főszer-Electric, KÉSZ, Sole-MiZo, Szeplast, Szeviép, Szilánk) indult az Xday Neckermann versenyen Szeged legextrémebb vállalatának címéért. A számos megpróbáltaással nehezítet viadalt Szeviép csapata nyerte, a Főszert és a Szilánkot megelőzve.

„Huszonnyolc méter magasan függök egy kötélen, még két méter és elérem a víztorony peremét. Teljesen elhagyott az erőm, nem érzem a karjaimat, cserbenhagyott az izomzatom. Lentről a csapattársaim, sőt a rivális szilánkosok is biztatnak, ne adjam fel. Néhány perccel később, már újra a földön, szőlőcukorral kínálnak, vennék is szívesen, de a kezem nem engedelmeskedik, teljesen elzsibbadt." Részlet egy túlélő visszaemlékezéséből. Akadt hölgy, aki macskanőként kúszott át két tízemeletes háztömb közé kifeszített kötélen, más a triál akadálypályán szelídítette hegyi kerékpárját. Az egyik legnehezebb feladat a Nagy Ugrás volt, lábukat egy rugalmas kötélhez erősítve vetették a mélybe magukat a versenyzők. Akik valamennyien elmondhatták magukról, a hősök köztünk vannak.

Az eseményt a Neckermann, a Generali Providencia, a Gellért Szabadidőközpont, a Pappas Auto, a John Bull Pub és a Sunrise Thai Masszázsszalon támogatta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az egyetemé az egészségügy, a Hunguest Hotelsé a fürdő

Szeged - Bekiabálásokkal tarkított többórás parázs vita után a szegedi közgyűlés kormánypárti… Tovább olvasom