Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

A Szeviép maradt a főtámogató

Ma lejárt volna a Szeviép Zrt. és a Pick Szeged közötti hároméves támogatói szerződés. A cég vezetése azonban úgy döntött, hogy újabb három évre főszponzora marad Szeged legnépszerűbb klubjának.
– Csak a dicséret hangján szólhatok a Szeviép Zrt. korrektségéről, hiszen az eddigiekhez hasonló anyagi kondícióval és feltételekkel vállalta a cég a főszponzori feladatot – jelentette ki Lele Ambrus ügyvezető elnök, aki mellékesen megjegyezte, nem minden támogató tartott ki (például a T-Mobil) a csapat mellett, ezért most azon dolgoznak, hogy újabb szponzorokat találjanak.

– Az elmúlt három évben mindig sikerült a kézilabdacsapatnak aranyérmet szereznie. Így lett két magyarkupa-győzelem és egy bajnoki cím. Ha csak ebből indulunk ki, akkor mindenképpen elégedettek lehetünk. Ám az utóbbi időben felerősödött fals hangok miatt egy kicsit megingott a sportba vetett bizalmunk – mondta Pistrui László, a Szeviép egyik tulajdonosa, majd így folytatta: – Elindultunk egy úton, s nem vagyunk olyanok, akik a feléig eljutva visszafordulnak. Az első három évben pályára állítottuk a csapatot. Igyekeztünk úgy erősíteni, hogy egyre markánsabb arcát mutassa a Pick Szeged. Azt hiszem, ezt még az ellenségeink is elismerik.

Pistrui László
Pistrui László

Bizonyára sokan emlékeznek arra, hogy három évvel ezelőtt, amikor a Szeviép Zrt. a női kosárlabda mellett a férfi kézilabda fő támogatója lett, azt hangoztatta, hogy nem szeretné, ha a legnépszerűbb szegedi csapat örök második lenne a Veszprém mögött. Ennek megfelelően kezdte meg a csapat megerősítését. A tudatos építkezés már az első évben sikert hozott, hiszen tíz év után ismét magyar kupát nyert a Tisza-parti gárda. Tavaly, 1996 után már másodszor került bajnoki arany a kézilabdások nyakába. Mint ismert, az idén ismét sikerült a hazai kupa elhódítása, no meg egy ötfordulós döntőn csak az utolsó összecsapáson dőlt el a bajnoki cím.

– Ma van egy olyan keretünk, amely ha jól sáfárkodunk, akkor újabb dicsőséget hozhat a városnak és a magyar kézilabdának – folytatta Pistrui László. – Most is azt állítom, hogy túl drága lenne ismét bajnoki ezüstérmet nyerni, mert azt sokkal kevesebből is elérhetnénk. Éppen ezért csak az előrelépés lehet a célunk. Viszont lehet, hogy még mindig finomítani kell a kereten, de bennem már az is megfogalmazódott, talán előrébb járunk, mint kellene. Erre azonban a választ majd a szeptemberben kezdődő bajnokságban, a Bajnokok Ligájában és a hazai kupában kapjuk meg.

A Szeviép egyik tulajdonosa ezután kitért arra a támadásra, amelyet május végén indítottak ellene. Mint hangsúlyozta, a sportnak pártoktól teljesen függetlenül kellene működnie. Egy üzletbe meg végképp nem szabadna beleszólnia, hiszen a világban ez két félre tartozik.

– El kell gondolkodni, hogy szabad-e egyáltalán Szegeden olyan dologra vállalkozni, amely mindenkinek a hasznát szolgálja, értem ezt a rendezvénycsarnokra, az SZVSE új sportközpontjára vagy éppen a buszpályaudvarra – mondta búcsúzóul a kézilabdáért rajongó Pistrui László.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. LukSzusz 2008. szeptember 14. 11:13
  „Korrupt banda,költsék koporsó szögre la lopott lóvét.”
 • 21. SP 2008. július 01. 11:46
  „a PÉNZ beszél, a kutya ugat, a karaván halad. Még mindig jobb, mint a semmi. A tudásnak ára van. Akinek van pénze, az valamit jobban tudott, mint akinek nincs.”
 • 20. szegedi ultra 2008. július 01. 02:28
  „Na megint a Pistruit meg Szentgyörgyikét Meg Újhelyit imádó és támogató s... nyaló net huszárok szólogatnak! :D :P remek! :D "okosok"!!!”
 • 19. balazs_88 2008. június 30. 23:27
  „Istenem már, hát nem mindegy hgoy mit kinek ad? Azt nézzétek már hogy mit ad a CSAPATNAK. Mióta itt a Szeviép láthatóan javul a Pick, ti meg egyfolytában csak mocskolódtok és sajnáljátok a pénzt.
  szánalmas.”
 • 18. busch 2008. június 30. 21:19
  „pistrui úr nagyvonalúsága 1.000000000 hasznot hoz évente
  ebböl lehet adakozó. (csak a sportrendezvények,reklámok,TV közvetítések jogai)..... mit ad le ebböl a városnak ???”
 • 17. m 2008. június 30. 19:01
  „Szánalmas, hogy még mindig itt tartotok!

  egyszer mintha már kibékült volna kézi- és focidrukker...

  (az ultrák meg ne mondják meg sehol, hogy ki támogassa a csapatot, és ki ne, ez nem az ő dolguk)
  Szomorú a foc helyzete szegeden,de talán egyszer majd még az életben, valaki ebbe is belekarol, ahogy tette azt a kézicsapattal!
  Hajrá Szeged!
  Minden téren..”
 • 16. joy 2008. június 30. 18:38
  „Pistrui úr!
  Sajnos nem önön, nem a szegedieken múlik, hogy néhány városellenes senkiházi igyexik megakadályozni minden előrelépést, fejlődést, ami MOST eredményt hozna Szerette Városunknak!
  Ők azok, akik durván, egészpályás letámadással, jobbról előzve próbálnak meg előnyökhöz jutni, az sem érdekli őket, ha törnek zúznak maguk körül embert, értéket, csak az ő hasznuk legyen jobb!
  Nagyon nehéz a prolitikai harc ezek ellen a zsigerből gyűlölködő rágalmazókkal!
  Nem ártana pár rágalmazási pert a nyakukba varrni!”
 • 15. justicia 2008. június 30. 16:24
  „uraim a probléma ott van,hogy a sportba belekeveredett a politika
  a politika pedig megvásárolható...sport+politika=hatalom és pénz”
 • 14. Ful 2008. június 30. 15:18
  „Mi bajod van Újhelyivel - szerintem járna focira is, ha lenne normális csapat a városban. Vagy szerinted ahova ő megy az mind szar.
  Csak mert én a két fiammal minden gyere-rendezvényen ott vagyok és rendszeresen látom, ahogy a gyerekeit kísérgeti. Vagy az is politika???
  Nincs már másotok csak ez: politika, fletó, stb.
  Inkább meg kelene tanulni játszani vagy keresni egy másik sportot.
  Ha láttad az EB meccseit - no meg a stadionokat - lehet róla fogalmad, hogy hol tartunk...”
 • 13. egy szurkoló 2008. június 30. 14:43
  „Hát... ULTRAS, elég igénytelen lehetsz, ha Neked az a két lepusztult pálya jó így, ahogy van.”
 • 12. ULTRAS 2008. június 30. 14:33
  „cupák te egy SZEVIÉP seggnyaló vagy, nemtán ott dolgozol???:)


  fröcsögsz itt össze vissza, hogy ezek a marhák ott fent összekötötték a fejlesztéseket az az ő hibájuk!

  További jó fejlesztést nekik:)

  Jó a SZVSE, SZEOL pálya igy, többi az mehet!”
 • 11. cupák 2008. június 30. 13:35
  „ULTRAS!

  Már megint kavarod a szart!Dicséred magad,hogy jól megfúrtátok a fejlesztéseket!TE VAGY A SZAR ALAK,aki ellenzi a fejlődést!

  Szeretném látni az eredményeiteket,hogy a köv. szezonban hogy lesz jobb a foci csapat,ki lesz az új 100 milliós befektető,hogy lesz jobb a nézőtéri kiszolgálás.

  Mindjárt kezdődik a szezon,Előrelépés?????????????

  N E M pofázni kell,hanem dolgozni!!!!!”
 • 10. ULTRAS 2008. június 30. 12:36
  „bazsika88!

  minket nem zavar a mars téri csarnok, uszoda stb.

  kell ez a népnek, de nem kell belevonni a stadionokat!
  ennyi a tétel!”
 • 9. balazs_88 2008. június 30. 12:29
  „Persze Ultras büszkék lehettek magatokra.... Remélem nem fognak a baromságaitokkal törődni és véghezviszik azokat a dolgokat (rendvezvényközpont stb) amit szerettek volna.

  Egyébként ha ilyen jól tudod a dolgokat miért nem tevagy a szegedi sport főtámogatója??
  ja hogy nincs pénzed mert az érettségiig sem jutottál el? bocs”
 • 8. balazs_88 2008. június 30. 12:27
  „ULTRAS, Bakunyin! Ti tényleg olyan sötétek vagytok Istenem.

  Miért ne lenne elég egy 1000 fős stadion? Azt sem tudnátok megtölteni....
  És ha Újhelyi ottvan minden Pick meccsen? Attól hogy politiukus ne szeresse a kézilabdát vagy mi a franc.”
 • 7. ULTRAS 2008. június 30. 12:26
  „asd!

  Hát nem is ez a bűnöző fogja eldönteni, hogy melyik sportra van szükség szegeden!

  Nagyon bűdös az ELSŐ BETON ügye is, sokan itt már az ellenzőkre mutogattak, de ha jól tudom ők a SZEVIÉP beszálítóik vagy mifene, annyi elég volt csak szeplőnek mondani hogy vagy kiszálsz a fociból szegeden vagy nincs több munka, EL TUDOM KÉPZELNI!!!

  AMIG ILYEN SZARALAKOK VANNAK SZEGEDN A SPORTBAN, A POLITIKÁBAN ADDIG ITT NEM LESZ RENDE, DE MOST LEGALÁBB LETÖRTÜK A CSÖRIKÉT, NINCS BIZNISZ:)))”
 • 6. Bakunyin 2008. június 30. 11:11
  „Újhelyi ott tapsikol minden meccsen, a város meg szarért-húgyért odaadja a köztulajdont ennek a bűnözőnek és akkor van pofája azt mondani, hogy "a sportnak pártoktól teljesen függetlenül kellene működnie"????????????
  Nem tudom, melyik a nagyobb bűnöző, ez a szemétláda, vagy a poltikusok, de nem is nagoyn érdekel....”
 • 5. asd 2008. június 30. 11:07
  „Ultras!

  Majd, ha olyan foci lesz Szegeden, ami megkívánja a nagyobb pályát és támogatást, akkor majd lesz arra is pénz. Egyelőre miért nem lehet elfogadni, hogy a szegedi sport a kézilabdáról, vízilabdáról, kajak-kenuról, tekéről, kosárlabdáról, teniszről szól?! Nincs, NINCS minőségi foci szegeden. És, ha akartok, akkor nem a pénzért kell rinyálni, hanem előbb megmutatni, hogy érdemes bele fektetni! Amikor NB/1-es volt a Szeged, hány meccset bírt? Négyet, ötöt? Amíg európa és világszintű sportok a húzói a szegedi sportnak addig ne csodálkozzatok, hogy nincs a béka feneke alatt lévő focira pénz. Szerintem.”
 • 4. volt 2008. június 30. 10:30
  „Miért nem elég az 1000 fős stadion!? Ezt se tudják a foci szurkolói betölteni! (ja és az ultrák ne múltban éljenek...)”
 • 3. ULTRAS 2008. június 30. 10:22
  „"SZVSE új sportközpontjára" = 1000 fősre leredukált stadion, nb3-as szint max.!

  Beteg ember vagy szeplő, igen lesz egyszer SZVSE sportközpont, de azt nem te fogod megépíteni!!!


  "Mint hangsúlyozta, a sportnak pártoktól teljesen függetlenül kellene működnie. "

  Amig az ünnepeltek soraiban megtalálható Szentgyörgyike, Iványi Aurél, Ujhelyi addig ez politika!”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Görkorcsolya: erős Tornádó

Jászberényben rendezték meg az utánpótláskorúak országos görkorcsolya-bajnokságát. Az embert próbáló… Tovább olvasom