Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

A szocialista érát idézi meg a Legvidámabb Barakk kiállítás

A Legvidámabb Barakk kiállítással a budapesti VAM Design Center a szocialista világ hangulatát idézi meg képekkel, tárgyakkal. A tárlatot retro divatbemutató és farsang is kíséri. Ön is nyerhet jegyeket!
A Legvidámabb Barakk kiállítás célja, hogy az 50es évektől megidézzék a szocialista éra hangulatát, képi és tárgyi világát. A jelváények, párttagkönyvek, játékok, azaz a szocializmusra jellemző tárgyak új és új kérdéseket tesznek fel. Személyes történelemírás is ez, ahol bárki a tárgyak, akár saját tárgyain keresztül gondolhatja át a múlthoz való viszonyát. A kiállítás apropóját a 2009-ben húsz évessé váló legújabb magyar demokráciával való szembenézés is adja. A kiállítás mindazoknak szól, akik megélték a szocializmust, és mindazoknak, akik nem, hiszen mindenki érintett.

A kiállítás kísérőeseményeként a VAM Design Centerben 2009. február 27-én retro Divatbemutatóra kerül sor fiatal hazai divattervezők közreműködésével.

A 12 fiatal tervező nem kisebb dologra vállalkozott, mint az ’50-től a ’80-as évekig terjedő időszak divatirányzatai ihlette kollekciót hoznak létre, és egy fergeteges show keretében tárják a közönség elé.

A kiállításon rengeteg fotó segít bemutatni a szocialista éra világát. Fotó: www.vamdesign.hu
A kiállításon rengeteg fotó segít bemutatni a szocialista éra világát. Fotó: www.vamdesign.hu

Az est a divatbemutatót követően is a retro jegyében folytatódik: a szervezők arra buzdítják az érdeklődőket, hogy ők maguk is túrjanak a családi gardrob mélyére, és öltsék magukra a trapperfarmert, a jersey miniruhát, a selyem fejkendőket, a kockásöltönyt, a pálmafás nyakkendőt, hogy részt vehessenek a „jelmezversenyen" ahol értékes ajándékokat nyerhetnek stílusos külsejükkel. A retro hangulat a Chill Out zenekar interpretációjában hallható örökzöld melódiákkal válik teljessé.

A kiállítás 2009. március 15-ig tekinthető meg a VAM Design Centerben (Bp., Király u. 26), a delmagyar.hu-t kezdőlapukként beállítók között is sorsolunk ki belépőket.

Olvasóink írták

 • 4. savos 2009. február 24. 11:40
  „Mik azok a jelváények?”
 • 3. varbert 2009. február 23. 19:34
  „Bárcsak lenne okunk vidámságra, ebben a remek új,szabad világban!”
 • 2. .suhym. 2009. február 23. 17:16
  „Vajon meghívják a recski bányában, Andrássy út 60. és a mocskos Kádár rendszer börtönében politikai okokból hosszú éveket töltött túlélőket is?
  Ja, meg tesznek ki fotókat azokról, akiket az 50-es évek elején Rákosiék, és akiket Kádár 1956. után kivégeztetett? Többen voltak, mint Haynau áldozatai, anno.

  Várom, hogy a legvidámabb nyilas megszállásról is legyen ilyen rendezvény, igaz az sokkal rövidebb ideig tartott, mint ez a mocskos komcsi uralom!”
 • 1. jq 2009. február 23. 15:54
  „Legvidámabb csatlós kiállítás is lesz fergeteges nyilas egyenruhákkal és indulókkal? Aki mindkét pártigazolványát behozza, ingyen megnézheti a Kaméleon c. új magyar filmet”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ideiglenes raktárba költözött a szegedi múzeum

Szeged - Átköltözött a szegedi Móra Ferenc Múzeum Boros József utcai raktára az ideiglenes helyére,… Tovább olvasom