Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

A szovjet Gulág históriája

A Terror Háza Múzeum a második világháború lezárásának hatvanadik évfordulóján felhívást tesz közzé azon magyar állampolgárok felkutatására, beszámolóik, esetleg személyes tárgyaik összegyűjtésére, akik civil internáltként, hadifogolyként, vagy a szovjet katonai törvényszékek elítéltjeiként járták meg a Szovjetunió kényszermunkatáborait.
A Terror Háza Múzeum a második világháború lezárásának hatvanadik évfordulóján felhívást tesz közzé azon magyar állampolgárok felkutatására, beszámolóik, esetleg személyes tárgyaik összegyűjtésére, akik civil internáltként, hadifogolyként, vagy a szovjet katonai törvényszékek elítéltjeiként járták meg a Szovjetunió kényszermunkatáborait. Azok jelentkezését várják, akik szovjet kényszermunkatáborokban voltak, vagy akiknek tudomásuk van a munkatáborokat megjárt, még élő vagy elhunyt magyar állampolgárokról.

A felhívásra december 31-éig jelentkezhetnek az érintettek levélben (Terror Háza Múzeum, 1062 Budapest, Andrássy út 60.), e-mailben (gulag@terrorhaza.hu), vagy telefonon (06-1- 374-2606). További információ a www.terrorhaza.hu internetes címen található.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tompaszigeti kiskerti csend hangjai

Az öreg Picasso összeesküvés elméletet szőtt egy tompaszigeti bulizó társasággal és Szőke Péter volt… Tovább olvasom