Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 27°C Még több cikk.

A támadók elmentek, a félelem maradt

Hetek óta rettegésben él egy háromtagú család Szatymaz közelében, egy tanyán. A perzsa–kurd nemzetiségű férfit volt szomszédjai brutálisan összeverték. Támadói magyar feleségét és 14 éves lányát sem kímélték.
– Nem sokon múlott az életem. Öten rontottak rám, és nagyon megvertek. Rúgtak, vágtak, ahol értek. Előbb doronggal, majd csupasz kézzel estek nekem. A fejem több sebből vérzett, betörték az orromat. A szám, az alsó ajkam alatt, egy ütéstől kiszakadt, ki tudtam volna dugni rajta a nyelvem. Jobb szemem úgy bedagadt, hogy alig láttam. A hátamra és a mellkasomra is záporoztak az ütések. Hetekig alig tudtam vécézni – mesélt a június 4-én este átélt borzalmakról S. B., aki már beszélgetésünk elején hangsúlyozta: az egészben az volt a legszörnyűbb, hogy a támadók a feleségét és a gyermekét sem kímélték.

A perzsa–kurd nemzetiségű férfi több mint 20 éve él Magyarországon, 15 éve költözött feleségével a Szatymaz közelében lévő tanyára, kislányuk 14 éves. S. B.-n nemcsak első találkozásunkkor, a támadás másnapján látszódtak a brutális verés nyomai, hanem még most is.

Támadói egy éve bérelték ki az S-éktől alig 150-200 méterre lévő tanyát. Az új szomszédok járműveikkel rendszeresen behajtottak S. B.-ék földjére, hol kértek valamit, hol zaklatták és fenyegették őt, feleségét és nyolcadikos gyermekét. Aznap este a férfi azért ment át hozzájuk, hogy megkérje őket, fejezzék be végre folyamatos zaklatásukat, fenyegetésüket, mire azt a választ kapta: „Mocskos irániak, mocskos bevándorlók!", majd nekiestek. Előbb egy doronggal, miután az eltört, csupasz kézzel. A férfi a földre került, és hiába próbált feltápászkodni, lefogták és ütötték, rúgták, ahol érték. Azzal fenyegették, hogy feleségét, „azt az arab kurvát" és lányát megerőszakolják.

A rendőr hallotta a jajveszékelést

Kisvártatva S. B.-né a férje után ment. Vele tartott a kislány is. Az asszony megdöbbenve látta, hogy vékony testalkatú férjét öten, három férfi, két nő ütlegeli, fejéből ömlik a vér. A támadók S. B. feleségét és a 14 éves gyermeket sem kímélték. Folyamatosan azt kiabálták, kinyírunk benneteket, takarodjatok Iránba. Két férfi a nőt megpróbálta bevonszolni az erdőbe, a kislányt a földre lökték. Ekkor végre sikerült S. B.-nek felállnia, elindult felesége felé, hogy segítsen neki. Az asszony, miközben ütlegelték, elővette a telefonját, tárcsázta a rendőrség számát, segítséget kért. A vonal túlsó végén a rendőrségi ügyeletes „élőben" hallotta a jajveszékeléseket, kiabálásokat, szitkozódásokat. A nő belekiabálta a telefonba: „Azonnal jöjjenek, mert mindnyájunkat vernek már!", mire a támadók megtorpantak. S.-ék ezt kihasználva a házukig menekültek, tanyájukon reszketve várták a rendőrök és a mentők érkezését.

A verekedők szabadsága

A férfit a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Előbb másnap hajnalban, fél négytől, majd három nappal később, délután negyed négytől hallgatták ki. A férfi első meghallgatása még meg sem kezdődött, amikor látta, hogy támadói kilépnek a Szegedi Rendőrkapitányság épületéből.

– A feleségem és a kislányom otthon volt, amikor azok, akik néhány órával korábban még ütöttek, vertek bennünket, elhagyhatták az épületet. Hagyni akartam az egészet, menni akartam, hogy szükség esetén a családom mellett legyek, de azt mondták, most kell megtennem a feljelentést – mondta S. B., aki csak hosszas vívódás után, elsősorban családja iránt érzett aggódása miatt szánta rá magát, hogy elmesélje, mi történt június 4-én.

A férfi elmondta, azért verhették meg, mert szomszédjai azt hitték, ő szólt a közeli erdő tulajdonosának, hogy lopják a fáját. A rendőrségi eljárás egyébként nem fékezte meg a támadókat, továbbra is behajtanak S.-ék földjére, mutogatnak, fenyegetőznek, megrongálták a kerítésüket.

– Félelemben élünk. Bár támadóink közül páran néhány napja elköltöztek, mégsem vagyok nyugodt. Én soha senkit nem bántottam, most meg ez történt. Nem is magamat, hanem a feleségemet és a kislányomat féltem. Tőlük minden kitelik, most éppen azt találták ki, hogy megvertem egyiküket – mondta S. B.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bakfittyek a közgyűléseken

Hingl László, Kenderesi-Szabó Mihály és Kormos Tibor nem volt szószátyár a szegedi… Tovább olvasom