Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

A tandíj ellen tüntetnek a diákok

Szegeden is lesz tandíjellenes megmozdulás. A demonstrációt egyetemisták szervezik, a HÖK támogatja őket. Pártok nem vehetnek részt.
Tandíjellenes megmozdulást tartanak jövő hét szerdán szegedi egyetemisták. A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény – melynek aláírása: az SZTE néhány hallgatója – szerint Hallgatók a Hallgatókért, a valós oktatási reformok mellett címmel rendeznek találkozót szeptember 13-án 16 órától a Dugonics téren. A közleményben a diákok felkérik a szegedi hallgatói önkormányzatokat, hogy támogassák a békés összejövetelt, ugyanakkor felszólítanak minden politikai pártot és csoportot, hogy tartsák távol magukat a rendezvénytől.

A közleményre közleménnyel reagált a Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzata. Ebben támogatásukról biztosítják a szervezőket, és kijelentik, hogy hisznek a tandíjmentes felsőoktatásban, mert tudják, hogy közülük sokaknak ez az egyetlen esélye, hogy jobb életet teremethessen családja számára. „Mindannyian érezzük történelmi felelősségünket, melyet elődeink tettek a vállunkra, mikor a felsőoktatás – olykor a történelem – szekerét terelték helyes irányba." Szívesen várnak minden békés szándékú embert, aki egyetért velük, de ők is nyomatékosan kérik a pártokat, politikai szervezeteket: ne jöjjenek.

A hallgatók országos érdekképviselete szervezésében szeptember 21-én Budapesten a Kossuth téren lesz demonstráció a tandíj ellen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyeri és Szokol: nosztalgia zenével és filmmel

A retroőrület hullámait lovagolja meg két szegedi amatőr lemezlovas. Szokol Szilárd és Megyeri Tamás… Tovább olvasom