Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

A tanév menetrendje

Szeged - Az ország minden általános és középiskolájában szeptember 1-je az első tanítási nap, de az intézmények szabadon dönthettek arról, hogy tartanak-e – és ha igen, mikor – tanévnyitót.
Az új tanévben hivatalosan október 27-étől 31-éig tart majd az őszi szünet, valójában az ünnepek miatt jóval hosszabb lesz: október 22-én tartják az utolsó, november 3-án pedig az első tanítási napot. Hosszú lesz a téli szünet is: ebben a naptári évben december 20-án kell utoljára iskolába menni, és január 5-én folytatódik az oktatás. Az első félév vége: 2009. január 16-a, és az iskolák január 23-án értesítik a tanulókat és szüleiket az első félévben elért tanulmányi eredményekről.

A tavaszi szünet április 9-étől 14-éig tart, magában foglalja a húsvéti ünnepeket. Május 4-én indul és június 26-áig tart a tavaszi érettségi időszak, az utolsó tanítási nap: június 15-e.

Szegeden a nem önkormányzati fenntartású intézményekkel együtt összesen 28 általános és 23 középiskolában indul hétfőn az oktatás. Alapfokon több mint 12 ezer 500, középfokon mintegy 14 ezer 200 diák kezdi meg a tanévet. Kardos János, az oktatási és kulturális iroda vezetője elmondta: a városban 817 általános iskolai és – a kollégiumokkal együtt – 976 középiskolai tanári álláshely van, ennél valamivel több a tényleges pedagóguslétszám, hiszen többen részmunkaidőben dolgoznak, félállást töltenek be.

Olvasóink írták

  • 2. Józsika 2008. augusztus 30. 23:50
    „Persze hogy kell menni. Mért, zsidó vallású vagy?”
  • 1. Téli szünet 2008. augusztus 30. 15:02
    „December 20-a szombat. Tehát akkor is kell menni? :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dugó és gyorshajtók a 43-ason

Szeged - A pénteken kora délután bedugult 43-as úton a nagy forgalom ellenére is többen haladtak nagyobb sebességgel a megengedettnél. A Szőregi úton hétfőn üzembe helyezett két sebességmérőnek román és magyar rendszámú autó sofőrjét egyaránt figyelmeztetnie kellett. Tovább olvasom