Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

A tanú: Színpadra, elvtársak!

A tanú: Színpadra, elvtársak!Pelinkán József Újszegeden. Fotó: Karnok CsabaA cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
A szabadtéri saját bemutatója, A tanú zárja mai és szombati előadásával az újszegedi szabadtéri idei programját. Bacsó Péter kultuszfilmjéből Hamvai Kornél készítette a színpadi változatot, amelyet először néhány éve a Thália Színházban láthatott a közönség.
Most Böhm György rendezésében pesti és szegedi színészek alakítják a legendás szerepeket: Pelikán József gátőrt a Jászai Mari-díjas Elek Ferenc, Bástya elvtársat Papp János, Virág elvtársat Hajdu Steve játssza. Visszatér a színpadra a város szeretett színésznője, Müller Júlia mint Gogolákné, aki a Thália előadásában is játszott. A pestiek mellett a szegedi társulat több művésze eleveníti meg A tanú karaktereit, így Borovics Tamás, Pataki Ferenc, Szívós László és Borsos Beáta.
 
A tanú: Színpadra, elvtársak! Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Az olyan örök mondatok, mint a „Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a miénk", valamint Gogolákné kurta szoknyája és a szocialista szellem vasútja két estére újra életre kel, előkerül az úttörőnyakkendő és a vörös csillag is. Nemcsak nevethet, hanem sírhat is a néző, mert Túri Erzsébet díszletei és Kemenesi Tündejelmezei finomkodás nélkül visszahozzák a szocializmus tünetegyüttesét a liget színpadára.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Faragó Klára lesz a Deák igazgatója

A döntésről egyébként még az iskola volt tisztségviselői sem kaptak még hivatalos értesítést. A… Tovább olvasom