Délmagyar logó

2019. 03. 23. szombat - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

A tavalyi fagykár nagy tanítómester volt a szatymazi barackosok között - metszésbemutatót és konferenciát rendeztek

Eddig is az őszibarack körül forgott szinte minden Szatymazon, ráadásul csütörtökön egy konferenciát és metszési bemutatót is rendeztek az egyik legfinomabb gyümölcsről.
Gyuris Mihály, a Dél-alföldi Őszibarack-termesztők Szövetségének az elnöke, aki a rendezvényt szervezte, lapunknak elmondta, hogy a mai már a 26. metszési bemutató. A konferencián többek között szó esett a kereskedelmi láncok működéséről, és szerepéről, valamint az őszibarack és a nektarin nemesítési irányzatairól és a fajtahasználatról. 
 
- Ahogy eddig minden évben, idén is igyekeztünk bemutatni a termelőknek a különböző innovatív technikákat, amelyekkel az eddigieknél is jobb eredményeket tudnak elérni - fogalmazott Gyuris Mihály. 
 
 A Dankó Pista Faluházban rendezett konferencián részt vett a település polgármestere is. Barna Károly lapunknak elmondta, hogy Szatymazon és környékén jelenleg 4-5 olyan család van, akik szinte csak őszibarackot termesztenek. 
Metszésbemutatót és konferenciát rendeztek Szatymazon - GALÉRIA. Fotó: Török János

 
- Persze szinte mindenki foglalkozik a gyümölccsel a településen, azonban a tavalyi hatalmas fagykár megtanított sokakat, hogy nem szabad mindent egy lapra feltenni - mondta a polgármester. 
 
Az előadások után a vendégek egy közeli barackosba mentek, ahol egy Olaszországból érkezett szakember tartott metszési bemutatót. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvolt a menetrend szerinti nádastűz Szegednél, kigyulladt egy melléképület Szegváron

Megvolt a menetrend szerinti nádastűz Szegednél, kigyulladt egy melléképület Szegváron
Olvasónk jelezte: füstöt látott gomolyogni Algyő irányából. Megtudtuk, hogy megint égett az avar és… Tovább olvasom