Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 21°C | 30°C Még több cikk.

A távhő áfája: 18 százalék

3 hónap, 3-féle áfa címmel közöltünk augusztus 6-án egy, az MTI által kiadott ismertetőt az áfaváltozásokról.
A Szegedi Hőszolgáltató Kft. arra kérte lapunkat, hogy a megjelent cikket helyesbítsük: Szegeden a 2009. augusztus 1-jét követően kiadott távhőszolgáltatási számlákban a fűtés alapdíj, a fűtés hődíj és a használati meleg víz díja esetében egyformán a 18 százalékos adómértéket alkalmazzák.

Olvasóink írták

 • 5. varadipal 2009. augusztus 17. 17:50
  „A Kossut sgt-n valamilyen okból lecserélték a melegvíz szolgáltatót, azóta 39-40 fokos a melegvíz. Eddig 42-45 fokosért fizettem, és spórolni tudtam, mert hideggel keverve kevesebbet használtam. Most csak a melegcsap van nyitva zuhanyozáskorígy abból több fogy.Ez egy burkolt áremelés. Vagy ez nem disznóság???.”
 • 4. darch 2009. augusztus 17. 11:09
  „A SZETÁV-nak nemcsak a bevétele, hanem a nyeresége is horribilis. Egy cég érdeke, hogy nyereséget termeljen. Sokak szerint csak a nyereség mértéke számít, a módszer nem. Azért én ezt egy 51%-ban önkormányzati tulajdonú cégnél kicsit aggályosnak tartom.”
 • 3. halak33 2009. augusztus 15. 12:57
  „Ok, fűtését biztosítja és azt is hogy a számláinkból ne értsünk semmit sem?? Ahhoz képest, hogy csökkent az ÁFA sokkal többet számláztak ki?? Én mostmár nem értem!!?? Kihasználnak minket ezerrel!! :(( Szégyen ez a városnak ill. "vezetőségének", hogy ezt engedik és jóvá is hagyják!! :( Én teljesen felháborítónak tartom ezt a számlázási módszert és azt is, hogy HIDEG VIZET számláznak ki??? Miért is???????? Ezt már régebben is firtattam, de azóta sincs erről szó. Mindig kikerülik ezt a témát válaszadáskor!!? Miért??”
 • 2. igazságkereső 2009. augusztus 15. 11:25
  „Azt nem közölte a szegedi Hőtáv, hogy csökkenti a fűtési költséget is, hiszen egészen enyhe telek vannak szerencsére, enne kellenére 25.000.-ft-os pótszámlát küld ki.Az Energia Hivatal igazán vizsgálhatná a költségszámításait a Hőtávnak, mert, hogy nem kerül ennyibe a fűtés az egészen biztos.A szegedi Hőtáv 27000 lakás fűtését biztosítja, tessék beszorozni és megkapjuk, hogy horribilis bevétele van.Mit nyújt ezért és miért kerül ez ennyibe?”
 • 1. .suhym. 2009. augusztus 15. 11:01
  „Akkor most csökken a távhő ára?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Körforgalmak, kereszteződések

Csongrád Megye - 12 különösen veszélyes pontot tart számon a rendőrség Csongrád megye útjain. Mi… Tovább olvasom