Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

A technika és az eső is bezavart az Ákos koncerten

Az még hagyján, hogy a Magna Cum Laude koncertje háromnegyed órás késéssel kezdődött, de mire Ákos színpadra lépett, már másfél órás volt a csúszás. Ezt tovább tetézte, hogy a technika is bedöglött. Ráadásul időközben villámok kíséretében megnyíltak az ég csatornái.
Nem is lehetne jobb téma A nap színesének, mint a SZIN, bár az ifjúsági fesztivál tegnap este már közel sem indult olyan színesen, mint vártuk. Az még hagyján, hogy a Magna Cum Laude koncertje háromnegyed órás késéssel kezdődött, de mire Ákos színpadra lépett, már másfél órás volt a csúszás. Ezt tovább tetézte, hogy a technika is bedöglött. Az Angyali szerető című dalba háromszor kezdett bele, de a keverőpult feladta a szolgálatot – végül Ákos is. A második dalnál félbe kellett szakítani a koncertet, míg a berendezést kicserélték. A tömeg eközben azt skandálta: „megvárjuk, megvárjuk".

Az újabb félórás kényszerszünet végén az énekes így kezdte elölről a koncertet: „Színpadon az adáshiba együttes". A rajongók annak ellenére kitartottak, hogy időközben villámok kíséretében megnyíltak az ég csatornái. A földön kialakított vízelvezető csatornák szerencsére beváltak, és a sűrű eső ellenére nagyobb tavak nem alakultak ki a Partfürdőn. A sátrak adtak némi menedéket a víz elől. Ákos egyébként profin megtervezett, látványos koncertet adott, amelyen új lemezéről énekelt dalokat, de régi számait is elővette.

A tömeg létszámáról a szervezők sem tudtak pontos információt adni, az biztos, hogy szerdára minden napijegy elkelt. Ez abból is látszott, hogy még az Ákos-koncert alatt is tömegek vártak a kapunál, hogy bejuthassanak a SZIN-re. A biztonsági őrök szigorúan felügyeltek a rendre, tolongás volt, de nagyobb atrocitás nem. A szervezők szerint azért alakulhatott ki ez a helyzet, mert az újfajta, nehezebben hamisítható karszalag rögzítése a belépők karjára hosszabb ideig tart, mint azt gondolták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekordévadot zárt a szegedi szabadtéri

Szeged - Rekordévadot zárt a Szegedi Szabadtéri Játékok. Csúcsot döntött a hetvenezres nézőszám, és… Tovább olvasom