Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

A Télapó-csomag és a tejbevonó

Mikulás-fej alakú stresszlabda menedzser típusú gyerekeknek, összetört Télapó-figura, láncos krampusz szado-mazo szülőknek. Mikulás-csomagokat hasonlítottunk össze. A piros celofán alatt majdnem minden Télapó egyforma.
Fotó: Frank Yvette
Egy jókedvű Mikulás kötelező, néhány szaloncukor is jöhet, a többi fantázia kérdése. Ha nincs, az sem baj, a legtöbb boltban komplett Mikulás-csomag is kapható. Ezek között válogattunk.

A Smatch ajánlata 249 forintba kerül. A főszereplőn, a Mikuláson nincs feltüntetve sem a szavatossági idő, sem az összetétel. Róla a csomagon, a közös címkén ennyi áll: kakaós tejbevonómasszából készült. En block jelölték a lejáratot is: 2007. szeptember 6. A csomag tartalma továbbá három szaloncukor és egy Mikulás-sziszi, ami vegyes gyümölcsízű cukordrazsé puffasztott rizzsel, mesterséges színezékkel.

Hasonló témakörben a Tesco változata 335 forint. A szintén nem részletezett összetételű (tejbevonó-figura) Télapót egy zacskó savanyúcukorral, és három darab szaloncukorral körítették. A Smatch- és Tesco-féle változatban közös, hogy alkotója a rumos szeletet tartja a piros ruháshoz illőnek, így ebből is van egy-egy.

A Tesco nagy csomagja abban különbözik a kicsitől, hogy magasabb a Mikulás, és jár hozzá két feketébe öltözött (többek véleménye szerint hátulnézetből férfi nemi szervre emlékeztető) krampusz is. Mindnyájan a tejbevonók családjából származnak. Ők nem rummal, hanem eperrel ízesített termékeket vonzanak, epres karamellát és drazsírozott, extrudált kukoricapelyhet.

Ebben az üzletben találtunk rá az egyik csokoládémárka nevével jelzett csomagra, amelyben Télapó-fej alakú stresszlabda az ajándék. Jó ötlet menedzser típusú gyerekeknek.

A Lidl nem kerít nagy feneket az ünnepnek. Az üzletben mindössze néhány darab csomagot találtunk, a Télapó-figura mindegyikben darabokra tört. Tizenegy, fenyőfára akasztható dísz tartozik hozzá, így karácsonyi ajándékul is adhatjuk annak, akire csak 299 forintot szánunk. A csomag főleg a törődött piros ruhás miatt annyira nem gusztusos, hogy attól féltem, a pénztáros megpróbál majd lebeszélni. De nem tette, és talán azért, mert a figurák a felirat szerint végre nem tejbevonóból készültek, hanem tejcsokoládéból.

Bár nem tartozik szorosan a mezőnyhöz, mégis említésre méltó a húsvéti csokinyuszi formában készült vörös színű, láncos, hosszú nyelvű krampuszfigura. Szado-mazo szülőktől sátánista gyerekeknek szeretettel. Bár dísznek bizarr, megenni sem érdemes, hiszen nagyrészt cukorból, hidrogénezett növényi zsírból, kakaóporból, savóporból és néhány E-összetevőből gyúrták. El is áll 2008 tavaszáig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diplomás ápolók kétségei

Külföldre mennek vagy maradnak? Mit várnak az egészségügy átalakításától? Erre voltunk kíváncsiak,… Tovább olvasom