Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

A temetkezési kft. igazgatója nem mond le

Botrány a temetőben, Holttestek meggyalázásával vádolják a céget – ezekkel a címekkel jelentetett meg egy írást tegnap a Blikk. Ebben a szegedi önkormányzati temetkezési cég vezetőjének lemondásáról írnak. Hódi Lajos azonban posztján marad, és elvárja: a nyilatkozók kérjenek helyreigazítást.
Hódi Lajos. Fotó: Schmidt Andrea
– Meg vagyok döbbenve. Sajátos véleményem van a Blikk olvasóiról, de nem mondom el senkinek – mondta tegnap Hódi Lajos, a városi temetkezési kft. igazgatója, miután elolvasta a róla szóló újságcikket. Ebben egy Bezdán Tibor nevű ember állításait közlik, miszerint például holttestek maradványait szórták szét egy szántón. – Bezdán Tibor nevű munkatársunk soha nem volt – szögezte le a megvádolt Hódi Lajos.

Valóban, a Szegedi Testamentum Temetkezési Kft. egykori alkalmazottjának Bezdán Bertalan a neve. Lapunkban is írtunk róla, hiszen ő volt Csapó Balázs „koronatanúja". A temetkezési cégtől elbocsátott férfi akkor jelentkezett Csapónál, amikor a Délmagyarországban olvasta, hogy az önkormányzat lakossági érdekvédelmi megbízottja gazdálkodási szabálytalanságokat derített föl a város temetkezési cégénél.

Hódi Lajos megjegyezte, hogy a „Bezdán Tibor" által a Blikkben előadottak nem is szerepeltek abban a jegyzőkönyvben, amelyet Csapó vett föl. Az állítólagos esetek pedig nem is a temetőben történtek, ezért Hódi szerint hamis a „Botrány a temetőben" cím.

A Blikk azt is írja, hogy Hódi Lajos lemond, az igazgató azonban ezt lapunknak cáfolta. Azt mondta, vizsgálatot indított. Ha ennek során olyat tapasztalt volna, ami indokolttá teszi, akkor lemondott volna.

Hódi azt is bejelentette, bár „fenyegetettsége" kapcsán a szakmai munkát irányító helyettese a fölmondását kérte, és ő ezt el is fogadta, továbbra is együtt dolgoznak – csak más jogviszonyban. Az igazgató hozzátette, másfél év múlva lejár a mandátuma, és nem szeretné alkalmazottként a céget tovább vezetni, hanem vállalkozási alapon vállalná a munkát – azaz: a jövőbe tekint. A cég által elért eredményből kér osztalékot, bért nem kér a jövőben – ez megfelel a legújabb társasági jogszabályoknak. – Szakmailag vagyok olyan erős, hogy tudom, mit beszélek – fűzte hozzá.

Hódi Lajos igazgató elvárja Csapó Balázs köztisztviselőtől, hogy a Blikkben megjelentek miatt kérjen a laptól helyreigazítást. Bezdán Bertalannak pedig megüzente, hogy a sajtó-helyreigazítási eljáráshoz a temetkezési cég volt dolgozója számára jogi segítséget nyújt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzbírság a Sasnak

Több százezer forintra büntette első fokon az etikai bizottság a szegedi Sas patikát. Elsősorban a… Tovább olvasom