Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

A természetgyógyászat

Szeged - A Park Egészségközpont orvosainak segítségével az elkövetkező hetekben olyan betegségeket, gyógymódokat mutatunk be, amelyek sokakat érintenek. Ezúttal a természetgyógyászatról olvashatnak összeállítást. A következő heti témánk a diabétesz lesz.
A természetgyógyászat filozófiája szerint a szervezet képes önmagát meggyógyítani, a természetgyógyász ebben a folyamatban tud segíteni a természetes módon ható gyógyászati módszerek alkalmazásával. Támogatja a belső egyensúly helyreállását a test és lélek egészére koncentrálva.

De ahogy a kelet a nyugat nélkül nem nyer értelmet, úgy a természetes gyógymódok és a klasszikus nyugati orvoslás ismeretei együtt nyújtanak segítséget a rászorulóknak. Teljessé teszi mindezeket a technika, a biofizikai orvoslás eszköztára.

A keleti és nyugati gyógyítás integrációját jól szemlélteti a biorezonancia technikáján alapuló állapotfelmérés. A vizsgálat a MSAS Professional, a NASA által kifejlesztett készülékkel történik. A vizsgálat egy teljes körű állapotfelmérés, amely magába foglalja a szervezet fő irányítórendszereinek, szervrendszereinek tesztelését.

A test akupunktúrás rendszerének biológiailag aktív pontjain méri a szervezet energetikai egyensúlyi állapotát, annak normál, stresszelt vagy gyengébb voltát. Vizsgálhatók a rejtett panaszok, krónikus fájdalom hátterében álló funkciózavarok, az immunrendszer, a keringés állapota. Részletesen vizsgálhatók az allergiás panaszok, a hormonális rendszer, az idegrendszer. A készülék a gyógyszerek, étrend-kiegészítők, vitaminok értékelésével segít megkeresni a megfelelő szert a kiegyensúlyozott állapotba történő visszatéréshez, személyre szabottan, fájdalommentesen. A vizsgálathoz, az értékeléshez ismerni kell a nyugati orvoslás anatómiai, kórélettani vonatkozásait, a keleti orvoslás rendszerét, az akupunktúrás pontok hálózatát, a meridiánokat. Az akupunktúra és az azt terápiásan alkalmazó és vizsgáló eljárások okkal kerültek a természetgyógyászati diszciplínák első csoportjába a Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Bizottságának állásfoglalása alapján.

Folytassuk a sort a fitoterápiával. A növényekkel való gyógyítás ősidőkre nyúlik vissza, írásos nyoma van a szent könyvekben is. A növényi hatóanyagok a szervezetet erősítő és a tüneteket enyhítő formái a teák, kenőcsök, fürdők. A hatóanyagok különböző módszerekkel történő kivonásával a tablettás, a kapszulás vagy a folyadék forma is elérhető. A gyógynövény-összeállítás logikája hasonló a gyógyszerekéhez, a betegség okainak és tüneteinek megszüntetésére egyaránt irányul. Bár nem árt szem előtt tartani a védikus bölcseletet: amíg nincs méregtelenítés, addig nem adunk orvosságot. A technika és kémia fejlődésének köszönhetően a gyógynövények szervesen jelen vannak a gyógyszergyártásban. Így lett a gyűszűvirágból szívműködésre ható gyógyszer, a fűzfalevélből gyulladáscsökkentő. És még egy példa a sorban. A tibeti hangtálak gyógyító ereje nem válik ismertté Európában, ha Peter Hess húszéves kutatómunkájával nem alkotja meg a róla elnevezett hangmasszázs- és rezgésterápiás rendszert, módszert. Popper Péter után szabadon: itt ér össze tudás és tapasztalás, „két egymásnak támaszkodó gyengeség, amiből végtelen erő lesz. Akár a boltívnél vagy a szerelemben".

dr. Boros Ildikó orvos, pszichiáter,
Mátrai Gézáné természetgyógyász,
fitoterapeuta

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Édesítőszerek kávéba, üdítőbe és joghurtba

Szeged - A light élelmiszerek és üdítőitalok szinte mindegyike szintetikus édesítőszereket tartalmaz. A cukorbetegek és a fogyókúrázók az ilyen mesterségesen ízesített termékeket fogyasztják. Tovább olvasom