Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

A természeti katasztrófák csökkentésének világnapja

Az Egyesült Nemzetek Szövetsége (ENSZ) hat évvel ezelőtt nyilvánította minden év októberének második szerdáját a Természeti Katasztrófák Elleni Védekezés Világnapjává.
Az Egyesült Nemzetek Szövetsége (ENSZ) hat évvel ezelőtt nyilvánította minden év októberének második szerdáját a Természeti Katasztrófák Elleni Védekezés Világnapjává. Cél a katasztrófák megelőzése, a pusztítás mértékének csökkentése és a hatékony védekezés kidolgozása, főként az alábbi területeken: lakosságtájékoztatás, képzés és oktatás, információkezelés és csere. A világnap alkalmából együttműködési megállapodást írt alá a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a makói Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola.

Az együttműködés értelmében az igazgatóság felkészült szakelőadókat küld, és megfelelő szemléltetőeszközöket bocsát az iskola rendelkezésére, segítvén a tanulók és pedagógusok katasztrófavédelem témakörben történő felkészítését. A gimnázium vállalja: igény esetén biztosítja a rendészeti tagozatos tanulók részvételét a katasztrófa-, tűz- és polgári védelmi gyakorlatokban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fürdés helyett befürdött

Százezer forintért vásárolt gyapjútakarót a Richter Gold Kft.-től Bakacsi Sándorné. A sándorfalvi… Tovább olvasom