Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 13°C | 26°C Még több cikk.

A tili-toli és a gumicukor is díjat ért: a legjobb előadókat kereste az SZTE Tehetségpont

A Prezentációs technikák verseny Összegyetemi döntőjén a tili-toliról, a molekulaépítészetről és a gumicukorról szóló előadás is díjat kapott. Az SZTE Tehetségpont megmérettetésén a hallgatók bebizonyították, hogy érthető, sőt trendi is lehet a tudomány.
A tudás koncentrációja a Szegedi Tudományegyetem (SZTE), öröm látni ezt a képet – nézett körül Gyüdi Sándor csütörtökön a Prezentációs technikák verseny Összegyetemi döntőjén. A Szegedi Nemzeti Színház igazgatója az SZTE Tehetségpont versenyén vezette a zsűrit, amely az universitas 12 karának legjobb előadói közül választotta ki a legjobb nyertest. A győztesek győztese, Arailym Seiitkhanova marketing-trükkökről beszélt, ezüstöt ért Topal Leila Teraszajtó, kerti törpe, molekulaépítészet kezdőknek című prezentációja, míg a harmadik helyezett – és egyben közönségdíjas - Betkó Renáta a gumicukor világába kalauzolta el az Agóra Informatoriumát megtöltő közönséget.
A legjobb előadókat kereste az SZTE Tehetségpont - GALÉRIA. Fotó: Frank Yvette


A megmérettetés célja az volt, hogy a részvevő hallgatók megtanulják bemutatni kutatásukat vagy éppen munkájukat, hiszen ma már egyre nagyobb az igény a míves és élvezetes prezentációkra úgy a katedrán, mint az életben – ezt erősítette meg Várkonyi Andrea is. A műsorvezető az SZTE Tehetséggondozó Tanács tagja, így nem csak a zsűrizésben működött közre Panek Sándor, lapunk tartalomfejlesztésért felelős vezetője, Szakál Péter, az SZTE oktatási igazgatója, és Tasnádi Dávid, a Toastmasters.hu szegedi klub elnöke mellett, hanem különdíjakat is átadott. Schingler Regina a lézeres titán bevonatokról, Torma Bence pedig a 15-ös játék és a tili-toli rejtélyéről tartott előadását is elismerték, a Toastmasters jutalmát pedig a gerincferdülésről beszélő Tamási Rebeka kapta.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közrendvédelmi és jogi pályára készülnek - Érettségi előtt álló párral beszélgettünk terveikről és félelmeikről

Közrendvédelmi és jogi pályára készülnek - Érettségi előtt álló párral beszélgettünk terveikről és félelmeikről
Biankával és Róberttel majd az érettségi előtt és után is találkozunk, hogy beszámoljanak tapasztalataikról. Tovább olvasom