Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

A Tisza Lajos szakközépiskoláról vitatkoztak

Fórumot tartott tegnap délután a szegedi Tisza Lajos könnyűipari szakközépiskola pedagógus szakszervezete és közalkalmazotti tanácsa az intézmény elköltöztetéséről és összevonásáról a Kossuth Zsuzsanna egészségügyi szakközépiskolával.
Fórumot tartott tegnap délután a szegedi Tisza Lajos könnyűipari szakközépiskola pedagógus szakszervezete és közalkalmazotti tanácsa az intézmény elköltöztetéséről és összevonásáról a Kossuth Zsuzsanna egészségügyi szakközépiskolával. Kardos János, az önkormányzat oktatási irodájának vezetője az intézkedést a város szakképzési koncepciójával, az ipar szerkezetének megváltozásával, valamint a csökkenő tanulói létszámmal indokolta.

A tanári kar vitatta a városvezetés döntésének megalapozottságát, hiszen az utóbbi két évben több mint ötmillió forintot költött az önkormányzat az épületükre. Szerették volna megtudni a pedagógusok, mi a város elképzelése az ingatlannal és hány tanárt bocsátanak el a tanév végén, de erre az irodavezető nem tudott felelni. Az álláshelyekről május végén várható döntés, az viszont már biztos, hogy a két középiskola nem lesz egyenértékű társ. Az önkormányzat a ruhaipari képzést leépíti, az egészségügyit fejleszti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarázkodó autósok a tilosban

Sok a tilosban parkoló autós a szegedi nagyposta mögött. Még akkor is szabálytalankodnak a sofőrök,… Tovább olvasom