Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

A Tiszából húztak ki egy asszonyt Szegeden

Szeged - Kétszer mentettek meg a szegedi közterület-felügyelet járőrei egy asszonyt. Először a rakpartról, az autók elől vitték vissza az I. számú belgyógyászati klinikára. Percekkel később viszont már a Tiszából húzták ki. A nőt a makói kórház pszichiátriáján kezelik.
– Autóval járőröztünk pénteken délután 3 óra felé, amikor a Tisza mellett, a szegedi rakpart úttestére lelépett egy nő. Úgy tűnt, átsétál a folyóhoz, de hirtelen megtorpant. Az előttünk haladó kocsi befékezett. Erre a nő bizonytalanul átsétált a másik sávba, ott is megállt, mint aki arra vár, hogy elüssék – idézte fel az árvízi emlékműtől számítva harmadik lejárónál történteket a szegedi önkormányzat közterület-felügyelője, Bende László Árpád. A 30 éves járőr és 23 éves társa, Tóth Ákos biztonsági őr aggódott a nő testi épségéért. Félreálltak a kocsival, odamentek, és felkísérték a lépcsőn a mellvédhez. Akkor látták, hogy a törékeny 35-40 éves nő papucsban, vékony pizsamában és köntösben ácsorgott. Noha kérdéseikre nem válaszolt, úgy tűnt, érti, amit kérdeznek. Megmutatta a két fiatalembernek, honnan jött: az I. számú belgyógyászati klinika épületéből. A két járőr visszakísérte a gyógyintézetbe.

Tóth Ákos (balról) biztonsági őr és Bende László Árpád közterületfelügyelő a szegedi rakparton mutatja, mi és hol történt. Fotó: Karnok Csaba
Tóth Ákos (balról) biztonsági őr és Bende László Árpád közterületfelügyelő
a szegedi rakparton mutatja, mi és hol történt. Fotó: Karnok Csaba

– Meghökkentünk. A furcsa ügyről beszélgetve visszamentünk a kocsihoz, amikor az árvízi emlékműhöz legközelebb eső lépcsőnél megint feltűnt ugyanaz a nő – mutatta Tóth Ákos. Ment tovább lefelé a lépcsőn, egyenesen bele a vízbe. – Láttuk, hogy a fele sem tréfa, elkezdtünk rohanni. Messziről úgy tűnt, mintha az asszony meg akarna kapaszkodni egy kőben, de nem sikerül. Mire odaértünk, a parttól 6-7 méterre jutott – már nyakig elmerült a vízben. Nem gondolkoztam, odaadtam a telefonomat, igazolványomat a társamnak, és mentem a nő után. Leguggolhatott, mert melléérve nekem csak derékig ért a víz. Nem didergett, nem ellenkezett. Hagyta, hogy kivezessem a folyóból. Addigra ért oda egy orvos és a klinika portása. Persze ez is a munkánk része, de előtte sose láttunk ilyet. Csak percek múlva kezdtük érezni, hogy jéghideg volt a 2 fokos víz, átfagytunk.

A makói pszichiátria betege a belgyógyászati klinikáról sétált ki. Fotó: Karnok Csaba
A makói pszichiátria betege a belgyógyászati klinikáról sétált ki.
Fotó: Karnok Csaba

Kérdésünkre válaszolva az egyetem I. számú belgyógyászati klinikájának igazgatója, Wittmann Tibor elmondta: valóban tőlük, az alagsori ambulanciáról sétált ki az asszony. A makói kórház pszichiátriai osztályáról szállították Szegedre egy kisebb beavatkozásra. Már a betegszállítókra várt, hogy visszavigyék. A nő már visszakerült Makóra, a tiszai kalandot meghűlés nélkül átvészelte. A betegek felügyeletét megerősítették.

Olvasóink írták

 • 4. SP 2009. március 04. 09:50
  „3. hozzászólás polo 2009.03.03. 21:28
  Kösz az üzit, de igen rossz több konkrét tapasztalásom van.

  """""betegek tudják mire kell számítani""""

  70-80 éves korban a saját nevét is könnyen elfelejtik az idősek. A megmentett néni nem tudni mire gondolt, talán elindult haza.
  A másik idős makói néni meg az erkélyen keresztül indult a szemetet levinni.
  Kellene a fokozott figyelem a csak úgy letett betegekre.”
 • 3. polo 2009. március 03. 21:28
  „sp-nek üzenem a betegek tudják mire kell számítani, és ha reggel elrakják az ennivalot nem éheznek vizet meg kapnak ha kérnek kivéve aki nem tud mozogni magatehetetlen azt meg nem kéne othagyni”
 • 2. polo 2009. március 03. 21:25
  „ezért jó hogy leépiteték az egészségügyet így kevesebb nővér dolgozik és így a betegek magukra maradnak”
 • 1. SP 2009. március 03. 16:18
  „Tapasztaltam, hogy a reggel betegszállítás után letett betegek étlen-szomjan délutánig felügyelet nélkül maradnak. A gyermekmegőrző mintájára a rászorulóra figyelni kellene.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vágó: Itthon is voltak milliomosdrámák

Szeged - A Gettómilliomost az elsők között nézte meg Vágó István. Tovább olvasom