Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

A Tiszán úszott kilenc zsák halbelsőség

Halbelsőséggel tele zsákok úsztak a Tiszán a hét végén. Valószínűsíthető, hogy a kétszáz kilogramm halmaradványt Algyőnél dobták a folyóba.
Csörög rovatunkban hétfőn megírtuk, Tóth István azt tapasztalta, hogy a Tiszán kilenc fekete zsák úszott. Azt is kiderítette olvasónk, hogy a zsákokban halbelsőség és halcsont található. Bejelentés érkezett az algyői polgármesteri hivatalhoz is az úszó zsákok ügyében, amelyek a halfesztivál idején csordogáltak le a folyón. Piri József polgármester elmondta: mára már csak egy zsák maradt a kilencből, mivel a többit elvitte a Tisza.

– A begázosodott, felpuffadt, bűzlő műanyag zsák fennakadt egy fán, amit kiszedtek további vizsgálatra – mondta a polgármester. Hozzátette: az előzetes vizsgálódás során kiderült, a halbelsőséget az algyői volt gabona berakodónál hajították a vízbe. Azt egyelőre nem tudni, hogy kik a tettesek, de a polgármesteri hivatal a történteket bejelentette az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségnél.

A polgármester visszautasította Tóth István azon vádját, miszerint az algyői lovasnapokon a halászok főzték a halat és onnan származnak a halmaradványok.

– Két dolog miatt vagyok biztos, hogy nem a lovasnapokkal lehet kapcsolatba hozni a Tisza szennyezését. Egyrészt az említett lovasnapokat tíz napja rendeztük. Ha valaki arra az időpontra tisztította volna a halakat, akkor miért tárolta volna eddig a maradványokat.

Másrészt a lovasnapokon nem főtt és nem sült hal. A zsákokban egyébként is összesen kilencven kilogramm halbelsőség volt, ami legalább kétszáz kilogramm élő hal felpucolásából keletkezhetett – magyarázta a polgármester.

Az ügyet az Ati-KTVF a rendőrség bevonásával vizsgálja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már Szegeden is vásárolhatunk hibrid autót

Nyugat-Európában és a tengerentúlon sokan hibrid autóra cserélték a benzinfalóikat. Magyarországon a… Tovább olvasom