Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

A Tiszáról is tárgyalnak

Az árvízvédelem összehangolásáról, az autópálya-építésekről várhatóan szó lesz a ma kezdődő magyar–román kormányülésen, Bukarestben, a Dél-Alföldhöz kötődő határ menti fejlesztési tervekről azonban nem – mondta Marosvári Attila, aki részt vett a két kabinet tanácskozásának előkészítésében.
A Duna–Körös–Maros–Tisza euroregionális együttműködés magyar nemzeti koordinátora a határ menti fejlesztési elképzelésekről tájékoztatta a magyar Külügyminisztériumot. Most pedig látta azt a szöveget, amelyet várhatóan elfogadnak a magyar és a román miniszterek. Ebben az itteni projektekről nincs szó, Marosvári szerint azonban az itt élők szempontjából mégis fontos eredmény, hogy az azonos szakterületeken dolgozó román és magyar tisztségviselők kapcsolatfelvételére sor kerül.

Várhatóan sikerül elérni, hogy az unió 2007-től 2013-ig tartó fejlesztési ciklusához készülő terveket összehangolják. Szerepel a dokumentumban, hogy a két ország készít egy rendezési tervet, amely a Tisza völgyére vonatkozik, és az árvízvédelemről, a környezethasznosítás összehangolásáról, a természetvédelmi területekről szól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétezer forintos vizsgálat

Kétezer forintot kérnek egy vizsgálatért a beutaló nélkül érkező betegektől a szegedi… Tovább olvasom