Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

A titkos szervdonáció ma már nem mindig titkos

Szeged - Bár transzplantációknál nem adnak felvilágosítást arról, hogy a beültetett szerv kitől származik, a donor kiléte sokszor mégsem marad titok.
Pár nappal a műtét után, bulvárlapból tudta meg öt éve a szegedi Kónya Mária, kinek a szíve dobog a mellkasában, és szintén egy újság hasábjairól értesült a 2 hete transzplantált Deák Tibor arról, hogy kinek a halála mentette meg az életét. Pedig nem véletlenül nem adnak információt az intézmények: egyrészt kegyeleti okok miatt, másrészt azért, hogy védjék a transzplantáltat a felesleges lelki tehertől, illetve a rokonok esetleges zaklatásaitól.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a csütörtöki Délmagyarországban és Délvilágban!

Olvasóink írták

  • 2. web 2010. június 03. 12:42
    „A titkos szervdonáció ma már nem mindig titkos--------------az újságírónak köszönhetően. Gondolom hivatali titok megsértése egy kategória nem? Bárki indíthat ellene hadjáratot, nemcsak a beteg vagy a donor hozzátartozója.”
  • 1. odysseus 2010. június 03. 07:54
    „az újságíró felelőssége meglehetős, de ezt mindig is tudtuk. A szervdonáció lelki következményeinek irodalma van; ezt nem is kívánhatjuk, hogy valaki áttanulmányozza... Ha másért nem, kegyeleti okból sem ízléses bizonyos titkokat hebehurgya módon felfedni. Oly sok téma adódik, ahol csillogtatni lehet az oknyomozó tehetséget...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Méltó emléket állítana˝ Horthynak a szegedi Jobbik

Üdvözli a kettős állampolgárságról szóló törvényt és a trianoni emléknapot a szegedi Jobbik is. Pénteken megemlékezést tartanak. Tovább olvasom