Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

A tüntetők összekülönböztek a színidirektorral

A lassan már megszokott koreográfiával zajlott a tegnap esti szegedi tüntetés, amelynek fő eseménye az volt, hogy a nagyszínház előtt a demonstrálók egy kisebb csoportja összeveszett Székhelyi József színidirektorral.
Fotó: Karnok Csaba
A kedd esti tüntetés első szakasza körülbelül az eddig megszokott menetrend szerint zajlott. A demonstrálók száma is hasonló volt a tegnapihoz, tudósítónk 6-700-ra becsülte a létszámot.

Hét órakor kezdtek gyülekezni a Széchenyi téren a tiltakozók, akik fél nyolckor indultak a Kárász utca, Dugonics tér, Tisza Lajos körút, Anna-kút, nagyszínház, múzeum útvonalon. A lassításra kényszerült autósok integettek, dudáltak, és többségben támogatásukról biztosították a békésen – rendőri biztosítás mellett – vonulókat.

A hangfalakból az István, a király szólt. Elsőként Péter Árpád gyógyszerész beszélt, s megismételte hétfői mondandóját. E szerint az öt párt elnökét vagy képviselőjét várják szerdán nyolckor, hogy megválaszolják a következő kérdéseket: Miért hazudik a kormány a választóknak? Ennek milyen szegedi vetülete van?
Minden pártelnök tíz percben válaszolhat, de a kampánybeszédtől tartózkodniuk kell – hangsúlyozta a szónok. Az MSZP már kedden jelezte, hogy nem vesznek részt az eseményen.

Fotó: Karnok Csaba
Blazsovszky Matild gyerekgyógyász arról beszélt tegnap este, hogy „vannak az Európa-díjas városban éhező gyerekek, s vannak, akik eljönnek a rendelésre, mert még nincs vizitdíj".

Gyimesi László önkormányzati képviselőjelölt azt mondta: „Fejétől bűzlik a hal, de már az egész hal romlott. Kuncze Gábor, Lendvai Ildikó és Ujhelyi István nemzetellenes hazugságaikat harsogják. Nézzük meg, milyen miniszterelnököket adott eddig az MSZP: egy ávóst, egy kémet és egy beteges hazudozót."


Találkozás Székhelyivel

A tüntetések útja a színház előtt is elvezetett. A tömeg természetéből adódóan, zajosan, hangosan. A teátrum ajtajában egyszercsak megjelent Székhelyi József direktor úr, aki mint az intézmény felelős vezetője azt kérte a demonstrálóktól, csendesebben „vigadjanak", mert odabent munka folyik, próbálják Mozart Don Giovanniját. A demonstrálók nagyobbik része ezt meg is értette, egy kisebb csoport azonban szóváltásba keveredett az igazgatóval, azt kiabálták: Székhelyi takarodj! A többség azonban lecsillapította a kisebbséget, s a menet végül rendben továbbhaladt. És a munka is folytatódott a színházban. Ahogy Székhelyi József lapunknak kommentálta az eseményeket, neki, mint minden intézmény felelős vezetőjének az a dolga, hogy a bent folyó munka zavartalanságát biztosítsa. Ő is csak ezt tette, ami teljesen független attól, hogy egyetért-e a tüntetőkkel avagy sem. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marosvári civil elnök lenne a megyei közgyűlésben

Nyolc évig a megyei közgyűlés alelnöke volt, most az elnöki posztért kampányol a makói Marosvári… Tovább olvasom