Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

A tűzoltók segítségével hozták le az ötödikről az idős asszonyt - Az ablakon keresztül mentették

Az ablakon keresztül hoztak le egy idős asszonyt ötödik emeleti panellakásából szerda délután a szegedi tűzoltók.
Csak az ablakon keresztül tudták biztonságosan lehozni ötödik emeleti, Szilléri sori panellakásából azt az idős asszonyt, aki szerda kora délután lett rosszul. A tűzoltókat nem sokkal fél kettő előtt értesítette az asszony egyik hozzátartozója, hogy a szállításához a katasztrófavédelem létrás kocsijára lesz szükség. Információink szerint az asszonyt otthonában többször újra kellett éleszteni.
A tűzoltók hoztak le egy idős asszonyt a panelból - Galéria

Míg a mentőorvos stabilizálta az állapotát, a tűzoltók rögzítették a létrás kocsit, szakkifejezéssel a létraszert a Szilléri sor 5/B mögött.

A beteget a liftben állítva nem lehetett szállítani, a panelház viszonylag szűk lépcsőfordulójában pedig nem fértek volna hordágy és a rajta lévő különböző műszerek, illetve az asszonynak sem tett volna jót a zötykölődés. Az asszonyt alig egy perc alatt lehozták az ötödikről, majd a mentőszolgálat munkatársai elszállították.

Molnár Krisztina tűzoltó főhadnagy, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, Szegeden évente 3-4 ehhez hasonló eset fordul elő. – A kosár kialakítása lehetővé teszi, hogy biztonságosan rögzítsék rajta a hordágyat, amit rendszeresen gyakorolnak a kollégák. Ez volt a leggyorsabb és legbiztonságosabb módja, hogy a beteget lehozzuk az emeletről – tette hozzá a szóvivő.
 


 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olvasónk írta: Tud focizni...

Tovább olvasom