Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

A vagyongyarapodást is vizsgálja az APEH

Az APEH Csongrád Megyei Igazgatósága számos olyan vizsgálatot végez, melyek célja az adózatlan jövedelmek feltárása. Így többek között összeveti a vagyongyarapodásra és az életvitelre fordított kiadásokat a bevallott jövedelmek összegével.
Az esetek többségében a jövedelem megszerzésének ténye igazolt, annak forrása azonban kétséges. Az egyik ilyen típusú ellenőrzés során az adóhatóság feltárta, hogy az adózó kirívóan nagy számú – mintegy 30 – ingatlannal rendelkezett, amelyek nagy részét bérbe adta. Az ellenőrzés során megállapították, hogy az adózónak nem volt olyan összegű jövedelme, amelyből megvehette volna az ingatlanokat.

Az eljárás során a magánszemély jogosult arra, hogy a forráshiány fedezetét hitelt érdemlően igazolja. A példánál maradva: az adózó és az általa megjelölt tanúk nyilatkozatai ellentmondásban álltak, így a revízió 25 millió forint adózatlan jövedelmet és ennek adó- és szankció vonzatát állapította meg. Az adózó kérte a közigazgatási határozatok felülvizsgálatát, majd a bíróság a felperes állításainak igazolására további bizonyítékokat kért. Az adózó azonban ezek előterjesztése helyett a keresettől elállt és az adóhatóság által előírt kötelezettségeket megfizette.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád áll a megyei bűnügyi toplista élén

Bűnügyi szempontból Csongrád a legfertőzöttebb város a megyében – derül ki egy hetilap által… Tovább olvasom