Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

A varjak kidobott zacskót csipegetnek

Újabb „szeméttelepre" hívták fel figyelmünket olvasóink: a Csongrádi sugárút és a Makkosházi körút találkozásánál található kiserdő elszomorító látványt nyújt. Pedig ez a tenyérnyi zöld kedvenc pihenőhelye is lehetne a környező panelházakban élő természetszerető embereknek.
Az ember nem szívesen sétál a szeméthalmok között. Fotó: Karnok Csaba
– A kutyámat nem engedem be a fák közé, volt már itt oszló macskatetem, emberi ürülék – mutatott a Makkosházi körút és a Csongrádi sugárút kereszteződésében található kiserdő felé Gyuris Lászlóné. Az asszony nem itt lakik, de barátnőjét sűrűn látogatja, így gyakran halad el az egyre elkeserítőbb látványt nyújtó fás terület mellett.
Oszló macskatetemet ugyan most nem találtunk, de ha lett volna gusztusunk, tetőtől talpig felöltözhettünk volna. A kiserdő egyik sarkában szakadt kapucnis kabát hevert, az egyik, sétálók által kijárt ösvényen zoknit találtunk, míg a harmadik szegletben egy pár kiszolgált cipő öltött nyelvet ránk. A köztes helyeken pedig nejlonzacskók, üres konzerves dobozok, szétázott újságpapír, és több zsákra való műanyag palack. No meg rengeteg varjú: a szeméthalomból csipegettek ezt-azt, az egyik chipszes zacskóval játszott.

A területet – akár csak a móravárosi Cserepes sor–Kaszás utca sarkát – évek óta illegális szemétlerakóként használják. Az erdőre néző panelház egyik lakója elmondta: néha látja az ablakból, hogy az erdőnél esténként megáll egy-egy autó, és kidobálják belőle a szemetet. A többit pedig a sötétedés után itt bandázó fiatalok hagyják hátra, ők néha még tüzet is gyújtanak.

– Folyamatban van a kiserdő feltakarítása – reagált megkeresésünkre Kovács János, a környezetgazdálkodási kht. igazgatóhelyettese. Ezen a területen is sziszifuszi munkát végeznek: ha eltakarítják a szemetet, néhány hét múlva újra kezdhetik elölről a munkát. Hamarosan kiirtják az aljnövényzetet, a vadhajtások miatt ugyanis sok helyen nem lehet bemenni a fák közé, így a szemét összegyűjtése is nehézkes. Mint mondta, havi két-három alkalommal rakják rendbe a területet, de amint látszik: mindhiába.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kísérlet nem sikerült

Több mint másfél éve üresen áll kilenc szociális bérlakás és kilenc garázs az újonnan épített Arany… Tovább olvasom