Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

A Vedres utca volt a végállomás

A zöldhatáron próbált észrevétlenül magyar területre lépni egy 25 év körüli férfi tegnap hajnalban Röszkénél. Nem volt szerencséje, a határőrség mobil hőkamerája kifigyelte. A határőrök azonnal járőrt indítottak elfogására, akit azonban észrevett a határsértő és eltűnt a járőr szeme elől.
Krimibe illő üldözés után Újszegeden, a Vedres utcában sikerült elkapni tegnap egy határsértőt.

Mint azt Czipó Gyula, a Tisza Határvadász század őrnagya elmondta, a menekülő férfi ezután feltételezhetően stoppal vitette magát Szegedre, ahol reggel fél nyolckor a Mars tér közelében egy civil ruhás határőr igazoltatta. A fiatal férfi egy bolgár útlevelet adott át ellenőrzésre, amiről később kiderült, hogy hamisítvány. Mivel a civil ruhás járőr az addigra közzétett személyleírásból ráismert, erősítést kért. A helyszínre kiérkező több határőr már éppen megbilincselte volna a férfit, amikor az kitépte magát a járőrök kezei közül és ismét futásnak eredt. A Bartók téren a buszmegállóban egy helyközi járatra ugrott fel, benyúlt a vezetőfülkébe és ő maga zárta be az ajtókat.

Habár a férfinak nem volt fegyvere és a sofőrt sem fenyegette meg, a buszvezető továbbhajtott. Addigra a határőrök már a rendőrséget is értesítették, akik felvették a kapcsolatot a Tisza Volánnal. A határsértő férfit végül a rendőrség fogta el az újszegedi ligetnél levő buszmegállóban. A kihallgatáson kiderült: a szerb-montenegrói férfit körözik hazájában, ahol rablás és egyéb erőszakos cselekmények elkövetése miatt már börtönben is ült. Az onnan kapott eltávozás idejét használta ki, hogy hamis okmányokat szerezve elhagyja Szerbiát.

Magyarországon közokirat-hamisítás miatt indítottak ellene eljárást és rövid időn belül visszatoloncolják hazájába.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Próbaúton jártunk a nyereményautóval

Igen kellemes modellnek bizonyult lapunk nyereményjátékának fődíja, a 3,2 millió forint értékű… Tovább olvasom