Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

A vizitídjról beszélt az államtitkár Szegeden

Szeged - A háziorvosoknak érdemi kárt okoz, a kórházak fejlesztésekről mondhatnak le, ha eltörlik a vizitdíjat - mondta Kincses Gyula Szegeden.
A vizitdíj és a kórházi napidíj megtartása mellett fogalalt állást a ma délelőtt Szegedre látogató Kincses Gyula.

Az Egészségügyi Minisztérium államtitkára szerint a díjak eltörlése a reformot ugyan nem akasztja meg, a bevételük 25-35 százalékát ebből beszerző háziorvosoknak azonban érdemi kárt okoz. Hozzátette: a Csongrád megyei kórházaknak is fejlesztésekről, jutalomosztásról kell lemondaniuk a megszüntetésével.

Szerinte a díjfizetés ésszerűsítette az orvoshoz járást. Kijelentette: még háttértanulmányok szintjén sem foglalkozik a kormány az ezer forintos vizitdíj bevezetésével, mert az valóban távol tartaná a szegényebb rétegeket az egészségügyi ellátástól. Az új egészségbiztosítási rendszer ellenzéki kritikájával kapcsolatban azt mondta: az ingyenesség mítoszának visszaállítása rontja az emberek motivációját az önálló egészségmegőrzésre.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a holnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. egy orvos 2008. március 02. 16:27
  „Kedves hozzászólók!
  Az egészségügy helyzete elszomorító. Nem az orvosok-nővérek , egészségügyi dolgozók munkabére az, ami itt a nagy kiadást jelenti. A korházban beadott antibiotikum, különböző egyszerhasználatos eszközök horribilis árakon mozognak. Nem az a 300 ft vizitdíj fogja ezt a helyzetet megjavítani, elmondhatom. Amíg "széfeket" kell venni a beteg mellé, darabonként 8-10-ezer forintért, amíg nem lehet lenyomni azt a ki nem mondott gyógyszeripari összefogást, ami olyan magasan tartja a gyógyszerek árát, addig nem lesz olcsó egészségügy. Másik oldalról, abszolút téves, hogy mindenki kap/elfogad hálapénzt. Undorító, amikor a szülészek, sebészek nyújták a kezüket. (elnézést közülük sem mindenki ilyen...az elején)Nem sok az, amit kapnak, egy kezdő orvosnak meg főleg. Természetes, hogy nagy a kisértés, hogy a havi jövedelmét 5 -10 borítékkal megduplázza. Inkább ment volna el vasutasnak, legalább ott még sztrájkolhatna is.
  Nyilván nem tesznek a klinikum vezető pozíciójában levők semmit, hiszen a legvaskosabb boríték nekik megy...
  Sajnos a kezdő orvosok (mint saját magam is) menekülnek, ha tudnak itthonról, már majdnem mindegy melyik környező országot vesszük, több a fizetés. Mert a normálisabbak csak ebből élnek.
  He el akarják képzelni, milyen lesz a többiztosítós rendszerben, nézzék meg Michael Moore - Sicko című dokumentumfilmjét. Osszák el hárommal az abban látottakat, de még akkor is borzalmak elé nézünk. Nem sok van hátra addig, amikor már csak sanyarú emberi történetekkel lesznek tele az ehhez hasonló újságok.

  Jó egészséget!”
 • 32. GE 2008. március 01. 22:03
  „bumeráng: nem érdemes foglalkozni velük, be van gyöpösödve az agyuk, és ugyanazt a lemezt ismétlik mindenhol. annyi előnye van ennek, hogy így legalább 10-ben is vesztenek egy választást.”
 • 31. bumeráng 2008. március 01. 19:38
  „Wally !
  Azért ,nincs olyan rossz világod,mint ahogy leírjátok ,ha külföldet járod. Akkor azt is észrevehetted, hogy ott sem mindenkinek kánaán,és piszkosul kell dolgozni . Ott is van munkanélküliség. Itt is a kapitalizmus diktál, és az UNIÓ.Te írod a kommunizmus ideje lejárt , akkor miért hőbörögsz,a kapitalizmus velejárói miatt ?
  Nálatok már szólás az elmebetegség.Én a ti megnyilatkozásotokban vélem felfedezni.Tudod kik köszöntek úgy, hogy " szebb jövőt " ?Drága honfitársaidnak szólsz, közben ezekre gyűlölködsz !
  Tele vagy műveltséggel,és biztos kereszténynek is vallod maga !
  Engem hagyj ki a te jóakaratodbol. Elég belőletek,egyoldalúak !”
 • 30. Wally 2008. március 01. 18:30
  „Bumerángnak és a hasonlóan gondolkodóknak üzenném: valóban meg lehet nézni, hogy a nyugati országokban milyen magas a gyed, a gyes, a TB ellátás, a nyugdíj, stb... Bár ott nem minden esetben így nevezik, de attól még VAN!!!! Milyen magas a kismamáknak a születési segély, milyen gyermekvállalási programokat dolgoztak ki a családoknak, milyen kedvezményes lakástámogatási lehetőséghez lehet jutni. És néhány elvakult kételkedik? Nagyon sokat járok külföldön, időnként huzamosabb ideig ott is élek,-de magyar vagyok és elszomorít, hogy milyenekké váltunk. Gyűlölködőkké és megalkuvókká. Mindenbe beletörődőkké. Hangunkat fel nem emelőkké. Egy dolgot kell megtanulnunk: a kommunizmus ideje lejárt, még ha visszamaradt emberi csökevények tömkelege ma is abban az eszmében vakon bízva élteti magát szocialistának nevező, de életvitelben, gondolkodásban és stílusban igenis burzsoá-kapitalista diktátor Kurcsány "apánk", "népvezérünk" elmebeteg gondolatait.
  Én azért hiszem, hogy létezik szebb jövő és Huxley utópista világát idézően létezik Magyarországnak és a drága magyar honfitársaimnak is egy "Szép új világ".
  Menjünk el szavazni és éljen a három igen!!!!!”
 • 29. tisztahiszti 2008. március 01. 12:47
  „Valóban az orvosok jövedelme lessz kevesebb ami engem nem érdekel mivel őket sem érdekli hogy a Magyar köztársaság dolgozói /kivéve a gyanús milliárdosokat és azok lakájait/ minimál bérért dolgoznak:
  Az aki bérből él havonta több tízezer ft. eü. járulékot fizet amiből gyógyítják a 100 ezret(bruttó) kereső ogy képviselőket mivel annyira dohányosok, hogy a törvényeket leszarva(tetű módon ők alkották) a nem dohányzók között és tiltott helyen dohányoznak,vezetés közben alkoholt fogyasztanak stb.
  Adjonak a csalárd módon számla nélkül felvett öltségtéritésükből(mivel a munkás adó csaló ha egy ft-ot is számla nélkül elkölt)
  Majd akkor szavazok három nemet ha a cigányok és egyébb lógósok fizetnek tbt, mindenki csak valós számlával igazolva vehet fel juttatásokat,a vámosok ,rendőrök stb nem balkáni eredetű cigit szívnak és italt isznak.”
 • 28. Ge 2008. március 01. 08:13
  „23: bízzál is, addig legalább nyugodtan alszol. :)”
 • 27. 23 2008. március 01. 05:17
  „Jó az arány a hozzászólók között.
  1-2 elvakított (bumeréng, tomika23) gulyásleves-szavazót leszámítva mindenki átlát Gyurcsány szitáján, tehát bízom a népszavazás eredményében.”
 • 26. bumeráng 2008. február 29. 23:14
  „fogyasztó !
  Mindég így volt ,és minden országban van ilyen . Sokan köztük becsületesen dolgoznak ,és sok nem kisebbség sem külömbb.
  Ilyen a világ ,Sok nyugati és keleti országban is sok a " leszakadt " ember .Soha sem tudjuk mi mikor kerülünk ilyen helyzetbe.”
 • 25. fogyaszto 2008. február 29. 22:49
  „Gyurcsotany elvtars magas es dupla adokat szeretne latni.Igaza van mert valamibol azt a 700 000-800 000 hatranyosan megkulomboztetett "dolgos"kisebbseget valamibol el kell tartani.”
 • 24. bumeráng 2008. február 29. 22:42
  „Csányinénak igaza van .
  Sokan elszabadultan ,elfeledkezve beszélnek.Mindég azt emlegetik ,mennyit vontak le tőlük , és hogy fizették a TB -t. Dolgoztunk ,fizettünk , de : Mindjárt szaladtunk az orvoshoz , korházba ,kivizsgálásra ,és kaptuk a táppénzt .Még fizettünk is jártunk orvosokhoz .Tessék mondani ,akkor ezeket miből finanszírozták ? Sokan többet vettek igénybe ,mint amit befizettek / sajnos ! / De nagyon sokan voltak ,akik semmit nem fizettek. Hát ez így tovább nem maradhatott !
  Tessék mondani, hány nyugati országban jár a gyes, a gyed ,és ennyi családtámogatás,? a hálapénz nem kötelező !”
 • 23. Karcos2 2008. február 29. 22:38
  „Röhejesek vagytok! Mentek szavazni, vagy nem?”
 • 22. tomika23 2008. február 29. 22:05
  „hehe :)
  Ha nem láttam volna már ugyanazokat a "szakértőket" megrendelés alapján egyszer így, egyszer úgy dönteni néhányszor...”
 • 21. 23 2008. február 29. 21:50
  „tomika23
  "Aki akkor támogatta, most már nem szavazná meg"
  Na és ??? Kinek árt ezzel? Megkérdezte a szakértőket, és igazat adott nekik. Így kellene mindenkinek tennie. Ő (Orbán) egy igazi államférfi, a kedvenced pedig egy ripacs.”
 • 20. Rákosi Matyi 2008. február 29. 21:36
  „Tomika23-nak egyben igazat adok, 1955 helyett 1957-et írtam (közben jött a forradalom) de a lényegen ez semmit nem változtat. Az orvosok hiába mentek Rákosihoz, nem adott fizetésemelést nekik. Az addigi borravalót a forradalom után 1957-től hálapénzre keresztelték a szocialisták és szemethunytak felette. A jelenlegi helyzet annyiból rosszabb, hogy most pénzt vettek el az orvosoktól és ezt akarják velünk kifizettetni. Ezért állítom, hogy a mai vezetés még Rákosinál is rosszabb.”
 • 19. tomika23 2008. február 29. 18:58
  „"1999-ben Kökény úr tiltakozott a több-biztosítós rendszer ellen, most mégis megszavazta ő és pártja!"

  Aki meg akkor támogatta, most már nem szavazná meg. Egyik kutya, másik eb, pillanatnyi érdekeik vezérlik őket.”
 • 18. tomika23 2008. február 29. 18:52
  „"Rákosi nevéhez 3 dolog kapcsolódik: nem akart fizetést emelni 1957-ben az orvosoknak"

  Kár, hogy tandíjat nem kellett fizetned! Akkor legalább igazolhatnád valamivel, hogy tanultál történelmet is. :))))”
 • 17. Rákosi Matyi 2008. február 29. 18:38
  „Rákosi nevéhez 3 dolog kapcsolódik: nem akart fizetést emelni 1957-ben az orvosoknak, a hálapénz is ekkor keletkezett és március 9-én születése napján szavazunk. Ez már önmagában megéri a három igen szavazatot!”
 • 16. maci52 2008. február 29. 17:47
  „Ez is csak egy jólfizetett nyalógép,halvány gőze sincs a való világról.Ez a majom sem merte előre meghirdetni Szegedre jöttét,kinek vagy kiknek tartott előadást?A mi "szeretett" polgármesterünknek,rabló,csaló,hazug bandájának?Azoknak akik milliókat nyúlnak le tőlünk.!Halllottam régen egy esetet:Vidéki körzeti rendőr nagyon szemét volt a saját földijeivel,miután leszerelt elköltözött messzire,utána mentek és immáron civilként piszokul megverték.A seregben éjszaka "megpokrócoztuk" az ellenünk vétkezőket.Ezek sem élnek örökké,nem lesznek m9ndíg hatalmon.”
 • 15. Barka 2008. február 29. 16:49
  „Lajcsi! Erről a gázáremelés jutott az eszembe! Hangosan mondták, hogy nem lesz gázáremelés! Hülyének nézik az embereket.”
 • 14. Lajcsi 2008. február 29. 16:13
  „Kökény Mihály, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának elnöke ismételten elmondta, hogy a vizitdíj összege nem emelkedik. El is higgyem? 1999-ben Kökény úr tiltakozott a több-biztosítós rendszer ellen, most mégis megszavazta ő és pártja! Hát így higgyetek nekik!”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már Szegeden gyógyul a síbalesetes kislány

Szeged - Jól érzi magát a szegedi gyerekklinikán lábadozó Ági, akit szerdán szállítottak haza Ausztriából. Az ötödikes szegedi kislány egy osztálytársával együtt zuhant ki a síliftből másfél hete. Tovább olvasom