Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Acélsodrony sebezte meg Marcell nyakát TIK-nél

Acélsodrony sebezte meg Marcell nyakát TIK-nél
Szeged - Megsebezte Marcell nyakát a József Attila Tanulmányi és Információs Központ előtti távvezetékoszlopot tartó acélsodrony. A 18 éves szegedi gimnazista nyakmerevítőt kapott, édesapja pedig feljelentést tesz, hogy megszüntessék a balesetveszélyes akadályt, amiről nem tudni, kinek a tulajdona.
– Amikor elestem, azt sem tudtam, hogy minek mentem neki. Már sötét volt, így nem láttam a sodronyt – mondta Marcell, a 18 éves szegedi gimnazista, miközben megmutatta, hogyan történt a baleset a József Attila Tanulmányi és Információs Központ előtt. Hozzátette: nem csak felületi sérülést okozott a kifeszített, láthatatlan akadály, hiszen napokig fájlalta a nyakát. Az orvos nyakmerevítőt írt fel a hirtelen megterhelés miatt. Röntgenre, CT-re és ultrahangos vizsgálatra is elküldték, két napot hiányzott az iskolából.
 
A tettes, az ismeretlen eredetű oszlop a TIK előtt éktelenkedik. Fotó: Kuklis István
A tettes, az ismeretlen eredetű oszlop a TIK előtt éktelenkedik.
Fotó: Kuklis István

– Gyakran járok futni, akkor is épp futva tartottam hazafelé. A szemüvegem is rajtam volt, tehát láttam mindent. Már messziről megcéloztam az oszlop és a biciklitároló közti helyet. Tudtam, hogy majd ott fogok átvágni. Ekkor ütköztem neki a nyakammal, azonnal a földre kerültem. Szerencse, hogy a hátizsákom is rajtam volt, így amikor elestem, a hátamat legalább nem ütöttem meg – mesélte Marcell.

A Vitéz utcából tartott a TIK és a Bölcsészettudományi Kar közti járda irányába. A környéken általában rengeteg az egyetemista, az esetet is többen látták, ők segítették fel a fiút. Érezte, hogy nagyon fáj a nyaka, de azt, hogy vérzik, csak otthon vette észre.

A fiú édesapja feljelentést tesz a rendőrségen, mert nem akarja, hogy mással is megtörténjen az eset.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felmondta a szerződést az önkormányzattal az Orpheus

Felmondta a szerződést az önkormányzattal az Orpheus
Seres Zoltán elnök azt mondta, bízik abban, hogy azok a szervezetek, amelyek folyamatosan támadták őket, kapnak az alkalmon, és elvállalják a feladatot. Tovább olvasom