Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Acélszerelvények zuhantak le egy kamionról Szegeden

Szeged - Szegeden a Bertalan híd újszegedi lábánál egy román kamionról két darab, egyenként öt tonnás acélszerelvény zuhant le. A delmagyar.hu értesülései szerint a szélső sávokat lezárták.
Személyi sérülést nem, de jelentős anyagi kárt okozott az a baleset, ami péntek délelőtt történt Szegeden a Bertalan híd Újszeged felőli részén.

A rendőrség adatai szerint egy Audi terepjáró közlekedett Újszeged felől a hídon, aminek a vezetője úgy döntött, hogy a záróvonalat és a hídon való közlekedés szabályait figyelmen kívül hagyva megfordul. Ekkor érkezett szemből egy román felségjelzésű kamion, mely az eddigi információk alapján az engedélyezett sebességnél gyorsabban haladt. A kamion sorőrje látva a manővert – hogy az ütközést elkerülje – elrántotta a kormányt, azonban a rakományából két, egyenként öt tonnás acéltömb leborult, melyek közül az egyik az Audi hátuljának ütközött. A nagy súlyú tömbök a hídban is okoztak kárt, sőt egy helyen mintegy 8-10 cm átmérőjű lyukat is ütöttek.

Kamionról lezuhanó acéltömbök rongálták meg a szegedi Bertalan hidat. Fotó: Frank Yvette
Kamionról lezuhanó acéltömbök rongálták meg a szegedi Bertalan hidat.
Fotó: Frank Yvette

A helyszínen a tűzoltók végzik a műszaki mentést, ennek során három forgalmi sáv is le lett zárva, így egy sávban halad mindkét irányban váltakozva a forgalom.

Olvasóink írták

58 hozzászólás
 • 58. gk.vezető 2008. április 27. 19:21
  „itti !
  Ha a sebességed alkalmazkodik a partnerekhez,forgalmi helyzetekhez,betartod a köv. távolságot,sebességhatárt ,akkor sem tudsz mindig ura maradni a járműnek.pl.ha a vezetési technikád nem megfelelő.
  Olyan vezetőt nem tudok elképzelni, aki még nem vezetett 110-el,pláne,ha aupályára merészkedett.Nem kell ahhoz 110 km sebesség, hogy baleset legyen,fontos a jó reflex.
  Sokat lehetne erről vitázni, beszélni,mindenki tudja, de a vezetőket ma a türelmetlenség jellemzi.
  Jó utat, balesetmentes közlekedést !”
 • 57. itti 2008. április 27. 18:31
  „kedves gk.vezető!
  pontosan erre gondolta,mert hiába tartod be a követési távolságot,és a sebességkorlátozást,ha egyszer nem vagy ura a járműnek(persze azt be kell tasrtani,de ha pl 110.-el mehetsz az autopályán,te meg életedbe nem vezzettél ennyivel,könnyen baj lehet...),meg ha vm barom(mint ez az audis is)szabálytalankodva beléd hajt cseszheteted hogy szabályosan mentél(persze ez nem jelenti azt,hogy szabálytalankodj).

  bonusz:elsőbbsége annak,van akinek megadják...

  kiskrétának is szól..”
 • 56. sasdady 2008. április 27. 12:00
  „Szerintem egy fix trafipax telepítése mindkét irányban megoldaná a sebességproblémát, sőt az első hónapokban még jelentős bevétel is lenne benne. A behajtásról meg annyit hogy a romántól is be lehet hajtani a büntetést feltéve ha az 75 euró feletti asszem.”
 • 55. kiskréta 2008. április 27. 11:40
  „Itti, majd mondd el a trafipax képed után,hogy te ura vagy a jármünek,csak gyorsan ill. nem a megengedett sebeséggel hajtottál!Május 1 után különben is aktuális lesz.”
 • 54. gk.vezető 2008. április 26. 21:21
  „elnézést:defenzív”
 • 53. gk. vezető 2008. április 26. 20:23
  „itti !
  Azt írod, idézem: " tök mindegy ki, mennyivel megy az utakon, csak ura maradjon a járművének.."
  Nem hiszem,hogy átgondoltad amit írtál !Hallottál a féktávolság,ezen belöl az észlelési idő,fékútról, ugye ?A féktávolság, hogy függ össze a sebességgel ?Az észlelés pillanatától a megállásig melyik sebességgel mekkora utat teszel meg ? Vagy csak egyedül akarsz közlekedni ? számolj !
  Egy bizonyos nagy sebesség átlépése után a jármű stabilitása csökken, továbbá a reakció idő alatt nagy utat futsz be, amitől automatikusan elkezdel kapkodni,elveszted a jármű feletti uralmad !
  Nagy sebességnél a jármű hatalmas energiával dolgozik. Olvasd el a
  deffenzív vezetésről szóló könyvet !”
 • 52. gk vezető 2008. április 26. 17:28
  „... végig tekintve ennek a fórumnak a hozzászólásait,megállapítható belőle a vezetői stílus,magatartás.
  Meglehet állapítani, ki az erőszakos, udvarias ,stb.
  Van itt, akivel nem szeretnék találkozni az utakon....
  pl. most hunter, nem akarlak megsérteni, de az a nézetem,szeretsz száguldani,és hamar begurulsz. /különben mostani mérged megértem/
  Egy kicsit nyugisabban, mindenkinek.”
 • 51. hunter 2008. április 26. 15:13
  „Southwind---

  Fujdogálj arrébb Te kis okos, mondhatni gyökér!!!
  Vannak azok és teszik is a adolguk, amiről nem tudsz, arról meg ne po...ázzz!!! Te negyon TE! Birkafejű! Tudod Te mi dolguk van azoknak? Azért nincs hatékonyság egyrészt, mert se normális technika, se normális állampolgár sokszor, mert van elég idióta és se elegen!

  Más országokban van normális kinézet, fizetése, technikája és elegen! És nem ugatja le őket mindenki, aki úgy gondolja, hogy megteheti. Ja és vannak normális törvények is! Mert drága jó némelyik honpolgár azzal van, hogy tele van joggal! Hja! Csak sok idióta, ha betartaná a kötelességét baj sem lenne! Utána léteznek a jogok!!! Csak hát ugye ezt előre vették sokan, hogy jogom van... Persze, pofa az van rendesen!!!

  A lóvé meg megy rájuk!!!! Adódból, ugye? És a rendőr adójából ki él? Te, kiscsákó? Léhűtő, iqvadász, marha lehetsz, ha ennyit tudsz a rendőrről és a munkájáról! Menj már el rendőrnek... Ja és az vau akinek erkölcsi alapja van rá, valamint, bebizonyítottan csinálta és odaállva jobban menne neki és az ilyen köccsentők tipró szavait is el tudja viselni!!! 29-ke, 28-as hozzászólásán kellene gondolkozni, kinek milyen tv. van a kezében. Ha én ezeket romániában teszem, el is ásnának! Agyalni kell tapló, nem a szádat jártatni...

  Egyébként a Rendőrség várja az építő jellegű ötleteidet a rendőri munka megreformálásáról!!! Van honlapjuk, nosza rajta, hátha TE meg tudod váltani a világot és tudsz kampányolni a törvényt nem tisztelőkkel szemben az országban, szemben azzal a pár tízezer rendőrrel, akik szerinted ingyenélők!!! Ne dumálj! Csináld! Kíváncsiak lennénk itt rád, sokan, hidd el!!! Nyiss topikot és nyomd oda a kis reformötleteidet!!! Várjuk!!! Ediig nem ARC volt a nickneved? Bocs...”
 • 50. rókamóka 2008. április 26. 09:10
  „Nyuszo, csak szopizd szorgalmasan az audisod farkát, akkor lesz szoli és fittness bérlet, shoppingolásra meg kólára (nem coke és pepsire gondolok) lóvé és lehet élni munka nélkül.
  Hogy törlöd ki a feneked a 3 centis műkörmöddel, vagy van rá bejárónőd?
  És ezeket a gyökér törvény felett álló politikusi és vendéglátósi, pénzemberi kapcsolatokkal evickélő terepjárósokat csak ne várja haza senki!”
 • 49. kori 2008. április 26. 09:02
  „skeletorNB! Ne vedd komolyan ezeket kommersz rádióadókat! Én a múltkor Pest alatt kerültem 15 km-es dugóba a pályán és csak kapcsolgattam vagy 15 rádióadó között de egyik sem mondott semmit sem, hogy mi történt. Amikor elhanytam a gócpontot, akkor hallgatói SMS-ek alapján mondták be, hogy mi is történt, melyik kmkőnél. Az érdekes az, hogy szinte mindegyik adó sugározza a "TP" jelet, így elvileg akármelyik 10-15 éves autórádió is képes volna magától a közlekedési hírekre átállni, de a rádiósok nem használják. Hiába! Ki kell találni azt az autórádiót, amelyik majd értelmezi a műsort és a közlekedési hírekre kapcsol. Bár lehet hogy hiába?!”
 • 48. Balumami 2008. április 26. 07:51
  „Te nem teljesen épeszű NYUSZÓ!!!!!
  Egy mákszemnyit sem vagyok irigy egyetlenegy "jó autósra" sem.DE!!!! Ezek nagy többsége azt hiszi rájuk nem vonatkoznak a szabályok. Akkora nagy arcuk van, és olyan gátlástalanok, hogy sokszor el sem hiszem. Tényleg szerencse, hogy nem egy trabira esett, mert annal annyi! Sajnos legtöbbször a hülyék usszák meg. Az okozott kárt minimum megfizettetném vele. DE TÉNYLEG, ezeket miért nem lehet megbüntetni??????????? A szabályokat pedig főleg amikor életünkről van szó BE KELL TARTANI.”
 • 47. Babberci 2008. április 26. 07:38
  „Stone-nak
  Na apukám erről beszélek, akinek van pénzre Q7-re, A8-ra az mind ilyen kötekedő arrogáns fallosz mint te :-P, és ez tükröződik a vezetési morálján is.
  Érdekes módon nyaralásaim alkalmával külföldön az ilyen nagyértékű kocsival rendelkezők éppen hogy előzékenyebbek és türelmesebbek, mint a többiek”
 • 46. atomboy 2008. április 26. 00:48
  „Egy dolgot nem ertek... miert nincs az audirol kep?”
 • 45. Ukuku 2008. április 26. 00:27
  „Sam, a harag rossz tanácsadó, főleg ha vezetsz. Kérlek ne szoríts le senkit az útról. Tudom, hogy dúrva dolgokat engednek meg egyesek maguknak. Tudom, hogy néha nehéz megállni, hogy pofánvágjunk embereket, de sajnos nem szabad.”
 • 44. skeletorNB 2008. április 25. 23:45
  „Számomra az is érdekes volt, hogy a rádió88 bemondta 13:45-kor, hogy dugó van és, csak 1 sáv járható a hídon. Namármost én ott voltam, és minden gond nélkül haladt a forgalom. A nap folyamán még vagy 5 balesetet és koccanást közöltek..
  Emlékszek, anno amikor a hídról leesett a kamion, a rádió88 akkor is füllentett még amikor friss volt a hír, hogy a Széchenyi gimi udvarába esett..
  Nem tudom mért kell túlozni a híreket.”
 • 43. egy autós 2008. április 25. 22:37
  „Mindkét jármű megszegte a KRESZ szabályokat.
  --Egyik a szabálytalan megfordulás, másik a gyorshajtás .---
  Örüljünk ,hogy nem veled ,és velem futott össze a megforduló !
  --A sebességet pedig a magyar,egyaránt a külföldivel is túllépi.---
  Nézni is rossz, pl. ahogy a járművekkel megrakott tréner ,előzi a távolsági buszt is az autópályán. Mi lenne, ha egy lekapcsolódna?
  Ne szidjátok egymást. Sajnos, a mai világban kialakult egy ráhajtós ,erőszakos vezetői stílus.Ez nemcsak az utakon mutatkozik meg !
  Minden gk. vezetőnek kötelezővé tenném,a műszerfalon legyen elhelyezve egy felírat :MINDENKIT HAZAVÁRNAK !
  Szerencsés utat mindenkinek !”
 • 42. kori 2008. április 25. 22:28
  „Háhááj!! Rendszeresen járom az M5-öst. Kedvenceim a román, a román kamion, a q7, x5, nagy vw-k stb. Az előbbiek azok, akik index nélkül kijönnek előzni 82-vel. Az utóbbiak pedig azok, akik a péntek délutáni csúcsban sem bírnak haladni másokkal a 130-150-nel kígyózó sorban hazafelé, hanem villognak, jobbról előznek, stb, hogy 12 percel hamarabb Szegedre érjenek. Persze a rendőrségi RS Octavia, elfogóvadászok a Kossuth téren várják, hogy elkaphassanak valami Árpás-sávos, csóringer gyalogost. Dehát a japán, nyugdíjas túristáknak is kell valami látnivaló.

  Remek volt a találkozó! A forduló után nem húzott a szarráhajtott, kormoló tdi motor és odaért a kamion? :-) Gyerekek, hogy szedik fel ezt a vaskockát az aszfaltról? Hegesztenek rá valami fület? Vagy ott marad és majd lesz belőle holokauszt emlékmű?”
 • 41. nyuszo 2008. április 25. 22:12
  „"Kedves" pataky néz magadba, hogy te mindig minden szabályt 100 %-osan betartasz. Tuti, hogy nem , és ha veled történik meg ez, akkor is így vélekednél?! Valószínüleg nem. Szerintem csak az irinység és a féltékenység beszél belöled? Nem birod elvislelni, hogy valakinek jó autója van!
  Ismered az audist, hogy ilyen jellemzést megirásához veszed a bátorságot!?”
 • 40. pataky 2008. április 25. 22:01
  „ujra megirom, mert nem jott le eddig:

  primitiv, nagyszaju, ostoba, nagypenzu bunko mit kepzel? miert is fordul meg audi terepjaroval a hodon, illetve tiltott teruleten?

  most mar tenyleg az ostoba, tolvaj, nagypofaju terepjarosok diktaljak a szabalyokat?”
 • 39. fülig jimmy 2008. április 25. 21:57
  „Kedves Mindenki!

  Ez a baj ezzel az országgal, mindig a másikba keressük a hibát!!
  De az még senkinek sem jutott eszébe, hogy kicsit magába szálljon?
  Az megoldás , hogy leszorítod az útról?? Ugye nem mert azt a HÜLYÉT is várja valaki otthon! Ez a téma régóta Szeged kinőtte magát, de nagyon ujj utak, hidak stb. kellenének! De sajnos ez van. Beletörődünk mint ahogy Trianonba is!! Szóval kedves Román barátaim
  én elhiszem hogy nyomni kell mert szemét a vállalkozó, de ha ti is egy kicsit jobban odafigyelnétek és betartanátok a mi "játékszabályainkat" akkor mindkettőnknek könnyeb lenne! Ti utáltok minket de ti kaptatok FÖLDET tőlünk mert benyaltatok a franciáknak! Szóval romanyesku Magyarföldön KUSS! Mert egyszer kitéplek a kurva kamionodból!!!”
58 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amerikaiak az algyői úton

Szeged - Bevásárlóközpont épül Új-Petőfitelepen, az algyői út mellett, a Shell-kút mögötti mintegy tízhektáros területen. Tovább olvasom