Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Áció, káció – rögtön itt a vakáció

Az idei lesz a huszonkettedik nyár, amikor táborok várják a szegedi gyerekeket – ismét kiadta Százszorszép Gyermekház az ingyenes vakációs könyvecskét. A programsorolóban ötvennégyféle tábor található.
Minden eddiginél bővebb vakációs programkínálat várja a szegedi és a környékbeli gyerekeket nyáron. A tegnap bemutatott, 15 ezer példányban megjelentetett 216 oldalas vakációs könyvecskében több száz rendezvény található.

Az idei a huszonkettedik nyár, amikor táborokból és szabadidős programokból összeállított rendezvénysorozat várja a szegedi gyerekeket. A szervezők célja, hogy a kínálatot bemutató programfüzet minden gyerekes családhoz eljusson. Ezért a programsoroló már mától megtalálható a szegedi Százszorszép Gyermekházban.

– Folyamatosan szállítjuk ki az iskolákba, az óvodákba és a művelődési házakba az ingyenes könyvet – mondta Orbán Hédi, a kiadványt összeállító gyermekház igazgatója.

A nyáron ötvennégyféle tábor, több mint hatvan turnusban kínál tartalmas kikapcsolódást a gyerekeknek. A legkisebbeket a későbbi óvodai beilleszkedést segítő törpetábor várja, de szerveznek hadtörténeti, tánc, lovas valamint különféle sport és filmes táborokat is. A tavalyi siker után idén újra megrendezik az unoka-nagyszülő tábort is.

Az igazgatótól megtudtuk, hogy az önkormányzati napközis tábor az idén június 25-én kezdődik és hat hétig tart. Az iskolákban leadott jelentkezés még nem jelent biztos helyet, mivel az összesítések szerint négyszeres a túljelentkezés. Csak azok helye lesz biztosítva, akik május 15–16-án befizetik a térítési díjat a Százszorszép Gyermekházban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lehangoló szegedi sportpályakörkép

Szomorú látványt nyújtanak a szegedi sportpályák. A nézőtér – ahol még beszélhetünk ilyesmiről… Tovább olvasom