Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

Ádámot mindenki felismerte

Szeged - Varga Ádám és Muki. Két fiatal fiú, akikről hónapokon keresztül írtunk. Két pólus: egyikük története együttérzést kelt, másikuké ellenszenvet, de mindkettőt mindenki ismeri. Megmutattuk a fotókat a szegedieknek, tudják-e, kit látnak?
– Olvastam róla. Ennek a kisfiúnak van szüksége őssejtbeültetésre? Varga Ádámnak hívják! Azt hiszem, hogy a tévében is láttam, nemcsak az újságban – rakta össze a mozaikot Czirok Mária, amikor megmutattuk neki Varga Ádám fotóját.

Arra voltunk kíváncsiak, hogy emlékeznek-e a szegediek azokra az arcokra, akikről heteken, hónapokon keresztül írtunk, vagy írunk a mai napig.

– Őt nem tudom, hogy ki. Muki? Aki állítólag a Henrietta gyilkosa? – csodálkozott rá a másik képre a 33 éves kismama. – Így néz ki? Mi történt vele? – tette fel kérdéseit a Széchenyi téren. Csak a történetre emlékezett, az arcra nem.

Továbbsétáltunk a közeli padon ücsörgő férfihoz. Előbb azt mondta, nem ismeri fel egyik fiút sem, majd alaposabban megnézte a képeket.

Czirok Mária Muki történetére emlékezett, az arcára azonban nem. Fotó: Karnok Csaba
Czirok Mária Muki történetére emlékezett, az arcára azonban nem.
Fotó: Karnok Csaba

– Ezt a kisfiút már sokszor láttam. Nem neki gyűjtöttek pénzt valamilyen műtétre? Emlékszem, még mi is utaltunk egy kisebb összeget a számlájára – kapott a fejéhez Komlósi Sándor. Az 59 éves férfi sem ismerte fel Mukit, bár a történetéből neki is „derengett valami".

– Ő a kis Varga Ádám! A kisfiú, akinek őssejtkezelésre is gyűjtöttek – mondta Lantos Ilona. A másik fiú egyáltalán nem volt ismerős neki sem. Elárultuk neki a nevét. – Muki? Akit gyilkosság miatt ítéltek el? Igen, így már emlékszem rá! A kislánynak, az áldozatnak Henrietta volt a neve...
– emlékezett vissza a történetre az 52 éves gyógyszerész.

A Dugonics téri fák alatt hűsölő Miller Beáta hosszasan tanulmányozta a fotókat. – Varga Ádámot felismerem, mert minden cikket elolvastam róla. Nagyon megérintenek az ilyen emberi történetek – árulta el a 26 éves lány. – A másik fiú Muki? Emlékszem a sztorira, az arcra nem. Talán azért, mert Varga Ádám szeretetre méltóbb, így jobban megmaradt az arca az emlékezetemben.

Varga Ádám története

A 12 éves kerekes székes kisfiú születésekor súlyos agykárosodást szenvedett. A szülei azt szeretnék – ezért vállalták az áldozatokat, és fordultak az emberekhez segítségért –, hogy a kisfiú felnőttként önállóbb életet élhessen. Tavaly augusztusban Kölnben műtötték Varga Ádámot, az első őssejtkezelés óta rengeteget fejlődtek a kisfiú értelmi képességei, a mozgása viszont nem javult. Most a második őssejtbeültetésre készül a Varga család, ez előreláthatóan 3 millió forintba kerül.

Mukit gyilkosság miatt ítélték el

2006. július 19-éről 20-ára virradó éjjel a magyarcsanádi Pénzes Henriettát Makótól néhány kilométerre megerőszakolták, kirabolták, majd leöntötték benzinnel és felgyújtották. A 18 éves lány három héttel később meghalt. Első és másodfokon is a bűncselekmény elkövetésekor még csak 15 éves makói K. Andrást vádolták meg – a vádirat szerint különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel. A Muki néven is ismert vádlottat 2007. július 16-án első fokon 14, november 7-én másodfokon a maximálisan kiszabható 15 év szabadságvesztésre ítélték.

Olvasóink írták

 • 4. And1 2009. július 29. 17:45
  „Mukit és a hozzá hasomlókat, akik embereket BÁNTALMAZNAK!!!!mind1 hogyan a lényeg, hogy bántalmazásról van szó, fogni és elvinni őket egy börtönbe ami lakatlan szigeten van a világ végén és soha el nem engedni őket onnan, had szenvedjenek egész életükön át azért amit tettek!!!!!!”
 • 3. boya2 2009. július 29. 07:45
  „Nem 15 évet hanem életfogytiglant kellett volna adni neki!!!!”
 • 2. flexsnake 2009. július 28. 16:43
  „1. honnan veszed azt hogy szabadul? Jövőbe látsz? :)”
 • 1. Ányez 2009. július 28. 13:35
  „Ádámnak örülök, és mielőbbi gyógyulást, sikeres felépülést kívánok neki!

  De ez a hülyegyerek csak 15 évet kapott? Elhiszem, hogy ez a maximális, de mire szabadul ereje teljében lévő, börtönben edzett harmincas férfi lesz! Mit fog vajon akkor csinálni? Azt hiszem ideje lenne végre módosítani a jogrendszerünket...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megteltek mára a gyermekotthonok

Szeged - Évről évre egyre több gyermek kerül állami gondozásba. A Csongrád megyei és a szegedi önkormányzat két-két gyermekotthont üzemeltet. Tovább olvasom