Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Adó és méltány

Az APEH Csongrád Megyei Igazgatóságához szeptember közepéig 5 ezer 740 darab fizetéskönnyítési kérelem érkezett 4,7 milliárd forint adótartózás ügyében.
Az APEH-hez érkezett helyi fizetési könnyítések több mint 84 százalékát, azaz 4 ezer 610 kérelmet már elbíráltak, közülük mintegy 4 ezer 300 határozat jogerős: 41 százaléknak, 2,5 milliárd forint értékben helyt adtak, 23 százalékot azonban – 1,4 milliárd forintról – elutasítottak.
Akik a fizetési kedvezmény bármely formájában részesültek, a rászorultságuk körülményeit kellő részletességgel feltárták, s többségében okirati bizonyítékokkal igazolták is.

A részletfizetés, fizetési halasztás engedélyezésének rendszerint előfeltételéül szabja az APEH, hogy az adózó a tartozása egy részét – ezzel is bizonyítva fizetési készségét és képességét – még a határozathozatal előtt megfizesse. Az adózókkal a személyes kapcsolatfelvétel, s az adózó lakóhelyén, székhelyén színes fényképfelvételekkel is dokumentált helyszíni szemle megtartása pedig a méltányossági ügyek elintézése során vált általánossá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hallás és a beszéd tanulható

Szegeden 1901-ben alapítottak iskolát halláskárosultaknak. Az elmúlt száz esztendőben sokat… Tovább olvasom