Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Adóbevallás – önerőből

A magánszemélyeknek idén május 21-éig kell benyújtaniuk 2006. évi személyi jövedelemadó bevallásukat.
A magánszemélyeknek idén május 21-éig kell benyújtaniuk 2006. évi személyi jövedelemadó bevallásukat. Az APEH a bevallási egységcsomagokat már elküldte: azoknak viszont, akik tavaly az interneten adták be a bevallásukat, csak a benyújtáshoz szükséges borítékot, feladóvevényt és két csekket postázott. Aki most nyújtja be első alkalommal az adóbevallását, az a lakóhelyéhez legközelebbi ügyfélszolgálati irodában kérhet nyomtatványt, illetve befizetési csekket.

Lehetőség van arra is, hogy a magánszemélyek az adókülönbözetüket saját lakossági folyószámlájukról átutalással rendezzék. Ebben az esetben az utaláson fel kell tüntetni az adóazonosító jelet. A visszaigényelhető adót, járulékot idén is a bevallás benyújtásától számított 30 napon belül kapják meg az adózók. Amennyiben a bevallás hibás, a 30 napos határidő a hiba kijavításától kezdődik. Ha az adóbevallás valamilyen oknál fogva helytelen, és ezt csak a bevallás benyújtását követően, de az adóhatósági ellenőrzést megelőzően veszi észre az adózó, van rá mód, hogy kijavítsa.

Az internetes bevallást kétféleképpen lehet elkészíteni: az adózó az APEH honlapján, a www.apeh.hu nyomtatványkitöltő program segítségével kitölti a bevallást, majd kinyomtatja, aláírja és postázza az adóhivatalnak. A fejlettebb változathoz nem kell papír, nincs sorban állás: az adózó az interneten keresztül továbbítja a bevallást. Ezt az elektronikus bevallást a www.magyarorszag.hu honlapon található Ügyfélkapun keresztül lehet benyújtani, de előbb az okmányirodánál felhasználói azonosítót és jelszót kell kérni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmincmillió alatt nem költöznek a Gyimesi utcaiak

Hat ingatlan tizenhat tulajdonosával kell megegyeznie nyár végéig a városnak az újszegedi Gyimesi… Tovább olvasom