Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Adóigazolások

A közigazgatási eljárási törvény hatályba lépésével november 1-jétől módosultak az igazolásokra vonatkozó szabályok. A korábban már megszokott adatokon túl fel kell tüntetni, hogy azt milyen eljáráshoz adták ki.
Az APEH a nyilvántartásában szereplő adatok alapján az ügyfél kérelmére adó-, jövedelem- és illetőségigazolást állít ki az adózó által kért és a jogszabályban előírt adattartalommal. Az igazolások kiadásának kérésére külön térítésmentes nyomtatvány szolgál, amelynek legújabb változata beszerezhető bármely központi ügyfélszolgálaton és kirendeltségen, illetve letölthető az APEH internetes honlapjáról (www.apeh.hu).

A kérelemnyomtatvány használata nem kötelező, de az ügyintézés gyorsítása érdekében a nyomtatványon szereplő adattartalom közlése, illetve a kitöltött kérelem megküldése vagy benyújtása célszerű. A kérelmen meg kell adni az igazolás célját (hitelfelvétel, pályázat benyújtása, közbeszerzési eljárás stb.), mivel a különböző hatóságoknál, szervezeteknél a jogszabályok eltérő adatok igazolását írják elő.

A november 1-jét követően benyújtott kérelmekben fel kell tüntetni az igazolást felhasználó szervezet megnevezését és címét. Amennyiben több igazolást felhasználó szervezetet ad meg az ügyfél, a kérelemhez adatlapokat mellékelhet. Az adatlapok a kérelem nyomtatványhoz hasonlóan szerezhetők be. Az igazolások kiadásának határideje nyolc nap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmilliós felújítás és fejlesztés Szegeden

Csak jövőre költözik vissza régi-új helyére a szegedi városi televízió, amely százmillió forintból… Tovább olvasom