Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Adókedvezmény

Az egyéni vállalkozók 2006-tól az évi ötmillió forintot meg nem haladó vállalkozói adóalapjukra tízszázalékos vállalkozói személyi jövedelemadót alkalmazhatnak – közölte az APEH Csongrád Megyei Igazgatósága.
Az egyéni vállalkozók 2006-tól az évi ötmillió forintot meg nem haladó vállalkozói adóalapjukra tízszázalékos vállalkozói személyi jövedelemadót alkalmazhatnak – közölte az APEH Csongrád Megyei Igazgatósága. Ennek feltétele, hogy az egyéni vállalkozó adókedvezménnyel a vállalkozói személyi jövedelemadóját nem csökkenti és legalább egy fő a foglalkoztatottak átlagos állományi létszáma, továbbá a munkavállalóinak átlagos állományi létszáma után legalább az éves minimálbér másfélszeresére számított társadalombiztosítási járulékokat megfizeti. A létszámba az egyéni vállalkozó önmagát is beszámíthatja.

A leghátrányosabb kistérségekben és településeken működő vállalkozóknak a járulékot az előzőek szerint a minimálbér összegéig kell megfizetni. Csongrád megyében a kisteleki és a mórahalmi kistérség, valamint Árpádhalom, Csanádalberti, Kövegy és Magyarcsanád minősül hátrányos helyzetűnek. Az adóalap azon részének hat százaléka, amely után tízszázalékos adót fizetett a vállalkozó, csekély összegű támogatásnak minősül. A szabályokat a társas vállalkozások is alkalmazhatják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fiatalokat várnak önkéntes munkára

Március 20-áig ajánlhatnak munkát a szociális, kulturális és egészségügyi intézmények, közhasznú… Tovább olvasom