Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Adókedvezmények sora

A munkáltatói adómegállapítás elkészítéséhez szükséges igazolásokat, nyilatkozatokat a munkavállalónak március 20-áig kell munkáltatója részére átadnia.
A munkáltatói adómegállapítás elkészítéséhez szükséges igazolásokat, nyilatkozatokat a munkavállalónak március 20-áig kell munkáltatója részére átadnia. Nyilatkozatot kell adnia például, ha a lakáscélú hitel kedvezményét igénybe kívánja venni, ha a családi adókedvezményt megosztják, vagy ha önkéntes kölcsönös biztosítópénztárhoz utalandó összegről rendelkezik. A munkáltató az adóból levonható kedvezményeket a magánszemély által megjelölt sorrendben érvényesíti, ennek hiányában a törvényi rendelkezésnek megfelelő sorrendben.
A korábbi évekhez képest változást jelent, hogy szűkült azoknak a munkavállalóknak a köre, akik munkáltatói adómegállapításra jogosultak.
Nem kérhető munkáltatói elszámolás például, ha a munkavállaló sulinetes számítógép-beszerzésre kíván igénybe venni adókedvezményt, felsőoktatási tandíj vagy felnőttképzés díjának halasztott kedvezményét szeretné érvényesíteni, vagy nyugdíj-előtakarékossági rendelkező nyilatkozatot tesz. Szintén nem kérhető munkáltató elszámolás, ha a munkavállaló alkalmi munkavállalóként szerzett bevételt, termőföldnek nem minősülő ingatlan bérbeadásából származott bevétele, vagy ingatlan értékesítésből szerzett az adóévben jövedelmet. Nem zárja ki viszont a munkáltatói elszámolás lehetőségét, ha a magánszemély több munkáltatótól szerzett egymást követő időszak(ok)ban jövedelmet, munkanélküli ellátásban részesült.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két héten belül kezdődik a kullancsirtás Szegeden

Az enyhe tél miatt a megszokottnál hamarabb és nagyobb számban támadnak a kullancsok Szegeden. A… Tovább olvasom