Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Adománygyűjtés az árvízkárosultak javára a Szent István-napon

Ópusztaszer - A Máltai Szeretetszolgálat szegedi csoportjával együttműködve csatlakoznak a Csongrád megyei Szent István-nap szervezői az Együtt az ország programban meghirdetett adománygyűjtéshez.

Az Összefogás napján az ópusztaszeri emlékparkban a főpénztárnál elhelyezett gyűjtőpontnál lehet majd adakozni. A befolyó összegből elsősorban építőanyagokat vásárolnak az árvízkárosultaknak.

A Máltai Szeretetszolgálat országos gyűjtéséhez csatlakozik a Csongrád Megyei Önkormányzat és az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark közös augusztus 20-i rendezvénye. A Csongrád megyei Szent István-napon befolyó összegből elsősorban építőanyagot, valamit a mindennapi életvezetéshez nélkülözhetetlen háztartási gépeket juttatnak az árvíz sújtotta települések lakóinak.

Augusztus 20-án a gyűjtőpont a főbejárat közelében kap helyet, de a szeretetszolgálat formaruhába öltözött munkatársai a park területén is folyamatosan végzik figyelemfelhívó, tájékoztató munkájukat.

A szervezők azt kérik, hogy aki csak teheti, Szent István és az új kenyér ünnepén legalább egy kiló kenyér árával (kb. 200-300 Ft) járuljon hozzá a gyűjtéshez. Az adakozók a felajánlásért kiscipót kapnak ajándékba a helyszínen.

Aki nem Ópusztaszeren tölti a nemzeti ünnepet, de szívesen csatlakozna az Összefogás napja alkalmából meghirdetett adománygyűjtéshez, annak figyelmébe ajánljuk a szeretetszolgálat erre a célra létrehozott bankszámlaszámát, amelyre az árvízkárosultak javára felajánlott összeget lehet utalni: OTP Bank 11784009-20200673.

Olvasóink írták

 • 5. bélás 2010. augusztus 16. 11:06
  „látom flexi kipihented magad, de igazad van”
 • 4. flexsnake 2010. augusztus 15. 13:26
  „3. nehogymár a tűzijátékba köss bele. egy politikus fizetése nagyobb összeg. Abba köss bele. Azért mert valakinek vizes lett a tanyája nem fog mindenki lemondani mindenről. Ez nem a komcsi rendszer, akinek nem tetszik, költözzön kínába. Én egy fillért sem adok. Csak cigányok kapnak mindig minden pénzt.”
 • 3. daveedbrown 2010. augusztus 14. 12:18
  „Ahhoz képest mégis lesz tűzijáték... Ennyit a rohadt nagy adakozásról”
 • 2. koszone 2010. augusztus 14. 11:32
  „Nem tudom nekem ki adakozik ??

  Szóljatok mit csináljak,aztán felezünk !

  Mert így megy !”
 • 1. 4Angel 2010. augusztus 14. 10:40
  „Én nem adok !!!!!

  Indok !!!
  Egyik ismerősöm, elment segédkezni, és mondták hagyátók nem kell segíteni majd az állam segít rajtunk !!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önkormányzati informatikai rendszert ajánl fel Szeged

Szeged - Fölajánlja Szeged a nyílt forráskódú alapokon fejlesztett integrált önkormányzati… Tovább olvasom