Délmagyar logó

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Adótartozások behajtása

Az APEH Csongrád Megyei Igazgatósága az év első felében jelentős eredményeket ért el az adótartozások behajtásában: 9530 végrehajtási eljárást indított, ezek 8826 adózó vagyonát érintették.
Az APEH Csongrád Megyei Igazgatósága az év első felében jelentős eredményeket ért el az adótartozások behajtásában: 9530 végrehajtási eljárást indított, ezek 8826 adózó vagyonát érintették. Elsősorban azonnali beszedési megbízás kibocsátása útján kísérelte meg az államkasszából hiányzó adótartozások beszedését, ezért 9925 esetben bocsátott ki inkasszót. Bár e kényszercselekmény 40 százalékban eredményesnek bizonyult, a meg nem térült adótartozások behajtásához megközelítőleg 1 milliárd forint becsértékű ingó- és ingatlan vagyont, valamint követelést is foglalnia kellett.

A végrehajtási tevékenység eredményeként idén eddig 3,61 milliárd forint térült meg. Az adóhatóság az adó- és járuléktartozások mellett mintegy hetven egyéb jogcímen kirótt köztartozás – vám- és jövedéki adó tartozások, magán-nyugdíjpénztári tagdíj, különböző hatóságok által kiszabott bírságok – behajtását is megkísérelte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dalí-kiállítás szeptember 1-jétől a Fekete Házban

A különc festőegyéniség, Salvador Dalí kiállítása szeptember 1-jén nyílik Szegeden. A belváros is… Tovább olvasom