Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Adrienne mesés Miamija

Az amerikaiak által csak Magic Citynek, varázslatos városnak becézett Miamiban nem szokatlan látvány egy két kipufogós Buick Riviera. Az óceánparton bérelt két hálószobás, medencés apartman is az ottani luxusélet velejárója. De hogy mindez egy huszonhét éves szegedi lányé, az már felettébb érdekes. Ezumah Adrienne a napfény városából hódította meg a jenkik riviéráját.
Ezumah Adrienne: Szegedről Moszkván át Miamiba. Fotó: Frank Yvette
Ezumah Adrienne huszonhét évvel ezelőtt látta meg a napvilágot egy nigériai sebész orvos és egy szegedi tanárnő gyermekeként. A csöppség édesapja naphosszakat üldögélt a füvészkertben – ez emlékeztette leginkább Afrikára. A férfi később autóbalesetben életét vesztette, Adrienne egyedül maradt az édesanyjával.

A meseszép kislány lassan felcseperedett, és hamar kiderült, hogy a nyelvek és az utazás vonzzák leginkább. Spanyolból érettségizett, hogy aztán angol–orosz szakra járjon az egyetemre. Néhány szemesztert Moszkvában végzett el, ahol valamelyest arabul is megtanult. A diploma megszerzése után nem sokat töprengett a sorsán: egy hónappal később már repülőgépen ült, útban álmai városa, Miami felé. – Leginkább a pálmafák, a nagy meleg, no meg a kalandvágy vonzott. Gondoltam a tolmácsolásból megélek majd valahogy – emlékezett vissza az első amerikai útra Adrienne. Ismerősöknél, majd egy fiatal brazil párnál szállt meg, de miután gyorsan felélte a tartalékait a fiatal lány munka után nézett. Egy bárban dolgozott pultosként és tolmácsolást is vállalt.

Az első időszak nem volt zökkenőmentes, de az anyukájával folytatott mindennapos telefonbeszélgetések megnyugtatták, nem adta fel az álmait. Mivel a nyelv nem okozott problémát, Adrienne-nek hamar újabb kihívásnak kellett megfelelnie: belekóstolhatott az ingatlan bizniszbe. Tanfolyamokat, gyorstalpalókat végzett el, hogy minél jobban beletanuljon a szakmába. Megérte a fáradozás, mert a szegedi lány ma már háromszázötvenezer és ötmillió dollár közötti ingatlanoknak intézi az ügyleteit, a bemutatástól a hitelügyintézésig.

American Tour

Adrienne nagy álma, hogy körbeutazza az Államokat. A saját maga által csak American Tournak nevezett kaland állomásaként a szegedi lány Atlantában, Arizonában, Chicagóban, New Orleansban és New Yorkban is megfordult már. Legutóbb négy napot töltött a Bahamák legnagyobb szállodájában, az Atlantisban, ahol egy éjszaka százhúszezer forintba kerül. A barátnője nyerte az utazást. A szállodából hajókkal utaztak a város szívébe, ahol Nicolas Cage testvérével is buliztak.

Adrienne egyedül lakik az óceánparton, Miami Beachen, egy két hálószobás apartmanban. Unatkozni nem igazán marad ideje, hiszen balettra, argentin tangóra, stepaerobicra, hastáncra és jógára is jár, és persze a nyelvórákat sem hanyagolja el. Az amerikai riviérán nagyon magas a páratartalom, nyáron szinte elviselhetetlen a forróság, a hőmérő higanyszála idén 58 Celsius-fokig kúszott fel a napon. De általában télen sincs 25 foknál hidegebb. Furcsa is egy európainak Floridában karácsonyozni. – Anyu és a nagyi évente kétszer – nyáron és karácsonykor – mindig meglátogatnak. Tavaly, 23-án megvettük a karácsonyfát, kicsit úsztunk az óceánban, tehettük, mert éppen 30 fok volt, majd a nagyi megsütötte a töltött csirkét. A karácsonyi CD sem hiányzott. Természetesen magyar dalokkal – mesélte a mindig mosolygós lány.

Az elmúlt öt évben Adrienne volt a vendéglátó, ám idén ő utazott Magyarországra. Előbb nyáron járt Szegeden, majd karácsonyra is hazajött, hogy együtt ünnepelhessen a családjával. És bár Miamiban télen sem kell felvennie a bundakabátját, ha beszáll a két kipufogós Buick Riviérájába, azért most még nem húzza vissza a szíve Floridába. Adrienne együtt karácsonyozott Szegeden a családjával. Ez most jobban melegíti, mint bármilyen télikabát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sárgabarackbefőtt a hosszú nyakúba

Ószereseknél is vásárolhatunk karácsonyi ajándékot a hét végén a Dóm téren, a kézművessátrak mögött.… Tovább olvasom