Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Ágnes ma hazajöhet, Alex még marad

Szeged - Az Ausztriában síbalesetet szenvedett gyerekek egyike, Ágnes már szombaton hazatérhet: édesapjával együtt betegszállítóval hozzák Szegedre. Másikuk, Alex hétfőig még biztosan Ausztriában marad. Társaik, a Béke Utcai Általános Iskola ötödikesei ma délután jönnek haza.
Mint megírtuk, a Béke Utcai Általános Iskola két szegedi ötödikesét, a 10 éves Ágnest és a 11 esztendős Alexet baleset érte ausztriai sítáborozásukon: hétfő délelőtt kiestek egy négyszemélyes felvonóból a gerlitzeni síkörzetben. Hétméteres magasságból zuhantak a fagyos hóra. Ágnesnek a combcsontja, Alexnek az alkarcsontja tört el.

– Állapotuk kielégítő, egyre jobban vannak, hangulatuk is mind jobb lesz. Mindkettejük műtétje jól sikerült – tudatta tegnap Tamás Bence, annak a szállodának a tulajdonosa, ahol az ötvenfős szegedi csoport megszállt. A többiekre szerinte „figyelmeztető hatással volt a baleset, azóta jóval megfontoltabbak, kétszer is meggondolják, mit és mikor tesznek".
Ágnes és Alex ugyanabban a kórházi szobában lábadozik, családtagjaik körében. A kislány édesapja, testvére, továbbá Alex ikertestvére és bátyja is a sítábor résztvevője.

A Béke Utcai Általános Iskola diákjai várják vissza társaikat.
Fotó: Miskolczi Róbert

– A legfontosabb az, hogy a gyerekek nem szenvedtek maradandó sérülést – mondta Mészáros Zsolt, a Béke Utcai Általános Iskola igazgatója. Hozzátette: az ötödikesek és kísérőik az előzetes terveknek megfelelően, ma délelőtt indulnak vissza Szegedre, délutánra itthon is lesznek.

Ugyancsak hazautazhat ma Ágnes, csoportjától külön, édesapjával együtt betegszállítók hozzák Szegedre. A legutolsó információk szerint Alexet még a jövő hétig Ausztriában tartják. Hétfőn derül ki, mikor követheti társait – akik az iskola igazgatója szerint végig jó kezekben voltak. Mészáros Zsolt hangsúlyozta, pedagógusai nagyszerűen helytálltak, nekik köszönhetően a gyerekek végül is jól érezhették magukat, a történtek ellenére.

Olvasóink írták

  • 1. Maxi 2008. február 23. 19:59
    „Semmi közünk hozzá! Ez az család magánügye! Nem hiszem, hogy ezen a télen csak ez a két gyerek törte el valamelyik végtagját síelés közben!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újjászervezik a kisgazdapártot

Szeged - 2009-ben az Európai Parlamentbe, majd 2010-ben a magyar országgyűlésbe is szeretne bejutni… Tovább olvasom