Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Agyonverték és kiterítették a cicákat

Agyonvertek három cicát, a tetemeket pedig a Dugonics temető melletti macskaház mellé fektették tegnap ismeretlenek. Az állatok pofáját beverték, mellső lábukat eltörték. A tettesek akár két évet is kaphatnak.
Macskaáldozatok. Fotó: Segesvári Csaba
Három macskát vertek agyon és terítettek ki tegnap ismeretlenek Szegeden a Dugonics temető mellett. A szerencsétlen állatoknak szétverték a pofáját, és eltörték a mellső lábukat. A gyepmesteri telep munkatársait a rendőrség értesítette délután egy óra körül. A megkínzott állatokat a macskaháznak nevezett, a temető kerítése mellett álló építménynél helyezték el. Itt a környékről elkóborolt vagy kidobott cicák élnek, illetve a közelben lakók kosztolnak. A kisháznak két bejárata van, előtte egérmintás szőnyeg, tányérok. Egy tálcán ennivaló. Az állatok a közeli panelek lakóitól kapnak ételt.

– Már akitől, mert van, aki inkább bottal kergeti őket – mondta Dönczi Miklós. A férfi szerint a három állat nem a macskaház lakója. Őket valószínűleg máshol ölték meg, és csak az után szállították valamilyen okból a temető mellé. A férfi megvizsgálta a tetemeket, szerinte az állatokat a verés előtt kábítólövedékkel vagy sörétes puskával meglőtték.
A ház körül tegnap is fekete, cirmos és vörös cicák játszottak. Dönczi Miklós hangsúlyozta: az állatokat rendszeresen bolhátlanítják, a macskaházat tisztítják. Amióta a cicák itt vannak, a panelek környékéről és a temetőből is eltűntek a patkányok. Érdeklődésünkre a férfi elmondta: a Dugonics temető mellett élő állatokat nem ivartalanították.

– Ez a baj – reagált a gyepmesteri telepet üzemeltető Orpheus Egyesület munkatársa, Seres Zoltán. Hozzátette: a felelős állattartás nem a kóbor állatok etetését jelenti. A jól tartott állatok szaporodnak, a macskákat nem mindenki szereti, könnyen célponttá válnak. A megkínzott állatokkal kapcsolatban közölte: egy 2004-ben hozott törvény szerint az állatkínzás két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hónapok óta kígyózik a sor

Nem ért véget a sorbaállás a Dégáz Szent István téri ügyfélszolgálata előtt. Bosszús ügyfelek… Tovább olvasom