Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Ahogy Molnár János emlékezik 1956-ra

Fiatalemberként élte meg az 1956-os forradalmat az algyői Molnár János. A jelenleg Dunakeszin élő nyugdíjas arra adta fejét, hogy papírra vesse, mi és hogyan történt, pontosabban ő hogyan is emlékszik az eseményekre.
Fiatalemberként élte meg az 1956-os forradalmat az algyői Molnár János. A jelenleg Dunakeszin élő nyugdíjas arra adta fejét, hogy papírra vesse, mi és hogyan történt, pontosabban ő hogyan is emlékszik az eseményekre. Évekkel ezelőtt – erről lapunkban is beszámoltunk – egy művésszel megfestette azt a pillanatot, amikor a Makó felől érkező szovjet harckocsit a Tisza-hídon élő kordon állította meg. Ő is ott volt azok között, akik a lánctalpas elé merészkedtek, nem tudták, hogy a monstrum eltiporja-e őket, de nem tágítottak.

Molnár János, aki Algyőn az ideiglenes nemzeti bizottság elnökhelyettese volt, Az 1956-os forradalom Szegeden és Algyőn, ahogyan megéltem és láttam címmel írta meg dolgozatát, amelyet az 50. évforduló alkalmából szeretne könyv formájában megjelentetni. Levéltárakban, a történeti hivatalban végzett kutatásokat, dokumentumokkal támasztja alá az általa leírtakat. Segítséget kért szerkesztőségünktől: azt szeretné, ha Algyőn élnek még idős emberek, akik szívesen megosztanák vele forradalmi élményeiket, akkor vegyék fel vele a kapcsolatot, ő szívesen ideutazik, hogy új adatokkal kibővíthesse majdani könyvét. Dunakeszin a Bajcsy-Zsilinszky utca 17. szám alatt lakik, telefonszáma: 06/27-343-041.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választási ígéretek jobbról és balról Szegeden

Szegeden a Fidesz a munkahelyteremtésre, az MSZP pedig az infrastruktúra fejlesztésre helyezi a… Tovább olvasom