Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Ahogyan a lakótelepről látszik

Az egyik nagy párt szerint jobban, a másik szerint rosszabbul élünk, mint négy évvel ezelőtt. Korántsem reprezentatív felmérésünkben négy embert kérdeztünk meg Szegeden a makkosházi lakótelepen: jobban, vagy rosszabbul élnek?
Benkő Miklós épületbádogos:
– Tény, hogy a plakátokon kint van, hogy rosszabbul élünk. Én nem mondanék semmit, mert igazán nem tudom. Azt mondják, rosszabb lett. Mintha tényleg nehezebb lenne. Minden a kormányokon múlik. Az árak nagyon felmentek, a fizetés megállt. Hogy ez miért van így, azt nem tudom. A lakótelepen sem újítottak fel semmit már vagy hat éve. Mindig csak azt újítják fel, ami szem előtt van, de a lakótelepekkel nem törődnek. Igen, most sokkal nehezebben élek! Mindent felemeltek, csak a fizetést nem! Ha a kormányon múlna, még lejjebb is vinnék!

Csíkos László nyugdíjas: – Nem jobb ez a
párt sem annál, ami volt. Sajnos a kisnyugdíjasokat senki sem támogatja. Hiába van több, mint harmincéves munkaviszonyom, 23 ezer 600 forintból kell, hogy megéljek! Most éppen bevásárolni voltam, de nehogy azt higgye, hogy nekem telt rá! A vejemtől kaptam rá a pénzt. Szívesen cserélnék Medgyessyvel egy hónapra! Kapja ő az én fizetésemet, én meg az övét! Jóval kecsegtetett a jelenlegi kormány, de rosszabb lett. Egyszer kifizették a 19 ezer forintot, de utána szépen mindent visszavettek. Ez a baj a kormányokkal: mindig csak ígérgetnek.Veres Pálné nyugdíjas:
– Szerintem rosszabb biztosan nem lett. Az azelőtti négy évben sem éltem jobban, mint most. Talán, mintha kicsit jobban is élnék, mint négy évvel ezelőtt. Hogy miért mondom mindezt? Emelték a nyugdíjamat, azért! Én személy szerint semmi kárát nem láttam az elmúlt négy évnek. Mindig megkaptam, amit kértem. Tudja, cukorbeteg vagyok, és nincsen elég pénzem a gyógyszerekre. Kértem segélyt és segítettek is. Ahol lakom, ott is szebb lett a környék. Szép játszóterek épültek fel. De igazából nem tudom, hogy mi jót mondhatnék még. Hogy már nem lett rosszabb, az is valami.

Kosztor Ibolya bérletpénztáros: – Rosszabb a helyzet, mint négy
évvel ezelőtt. Ugyanannyit dolgozom, mint akkor, mégis kevesebb a pénzem. Az adók meg a rezsi elviszi az összes pénzt. Úgy látom, egyre nagyobb a munkanélküliség, egyre többen kerülnek az utcára. Van egy huszonhat éves fiam és semmi jövőképe nincsen. A fiatalok nem mernek családot sem alapítani, mert nincsen mire alapozniuk az életüket. A Kádár-rendszerben ez nem fordulhatott volna elő! Akkor még azt is megengedhettük magunknak, hogy időnként elmenjünk étterembe, ma már ez is luxus. Sajnos úgy látom, hogy a két nagy párt egymás ellen kampányol és nem azzal foglalkoznak, ami a dolguk lenne: a fizetésből élőkkel kellene törődniük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fő Fasori Általános Iskola: a szülők kitiltva

A diákok védelmében zártabbá tették a szegedi Fő Fasori Általános Iskolát, ahol az utóbbi időben… Tovább olvasom