Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Ahol a szabadság a rend - fiatalos poénok a Klauzál téren

Szeged - Letapossák a salátát! Csoportokban ülnek! Átmennek a sárgán! Hülyeségeket kérdeznek! Rosszul öltözöttek! Amióta kitört a vakáció, elárasztották a gyerekek az utcákat - panaszkodnak a Klauzál téren fennhangon a szentesi Horváth Mihály Gimnázium egykori diákjai.

De nem békétlenkedők ők: hagyományosan egy utcai előadással készültek az idén 25 éves THEALTER színházi fesztiválra.

A szegedi járókelők először meglepődtek, amikor megszólalt a megafonban egy hang: „Ahol a szabadság a rend, mindig érzem a végtelent", ám hamar kiderült, a József Attilától kölcsönzött mottó és maga az előadás témája, a szabadság, mindenkinek mást jelent. Mást az elhanyagolt vagy épp elkényeztetett gyermeknek, mást a dúsgazdag piperkőcnek, a kétségbeesett-útkereső fiatalnak vagy épp a művésznek, akinek még a Szabadság-bluesa is cenzúrázott.
 

Ahol a szabadság a rend. Fotó: Frank Yvette (galéria)


Az ex-drámaisok Szabadság megosztó című utcaszínházi előadását már a hétfői premieren és a kedden is vagy száz járókelő figyelte, és nevetett, csodálkozott a fiatalok friss, aktuális poénjain, vallomásain. A héten zajló THEALTER programja ingyenesen látogatható, és még kétszer játsszák a Klauzál téren: ma 16, holnap pedig 17 órától.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másik áldozata is van a szombat éjszakának vagy csak leesett a felüljáróról egy fiú?

Az egyik közösségi portálon "Másik áldozata is van a borzalmas szombat éjszakának" című közlés… Tovább olvasom