Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Ajándék a börtönből

A kecskéstelepi Fekete István Általános Iskola egyik termének falát díszíti hamarosan az a rajz, amelyet Bartók Norbert készített el. A Nagyfán büntetését töltő fiatalember tegnap adta át zsírkrétával készített rajzát.
Bartók Norbert két nap alatt készítette el a kedvelt mesefigurákat ábrázoló rajzot a gyerekeknek. Fotó: Schmidt Andrea
– Az iskolánk konduktora, Kocsis Zita ötlete volt, hogy tegyük vidámabbá azt a helyiséget, amelyben a mozgáskorlátozott gyermekek tornáznak, uzsonnáznak, tanulnak – mesélte Virág Gabriella, a Fekete István Általános Iskola gyermek- és ifjúságvédelmi felelőse. – Mivel van egy egyesületünk, amely a börtönből szabadultak reszocializációjával foglalkozik, arra gondoltam, egy fogva tartottat kérek meg arra, készítsen egy képet a gyerekeknek.

Virág Gabriella szociális munkás szakon végzett, diplomamunkáját a nagyfai büntetés-végrehajtási intézetről írta. Így arra gondolt, hozzájuk fordul kérésével. Nagyfán a büntetését töltő Bartók Norbert vállalkozott rá, hogy rajzol a gyerekeknek.

Tegnap a nagyfai intézmény egyik oktatótermében találkoztunk a szegedi fiatalemberrel, aki elmondta: több rajzversenyt megnyert már, így örömmel vállalta a feladatot, amelynek első lépéseként kapott egy történetet a meséket termő fáról, ennek alapján készítette a képet.
– Általános iskolás koromban sokat rajzoltam, később akkor tértem vissza ehhez, amikor Nagyfára kerültem – mesélte Bartók Norbert. – Sok portrém van, leginkább ceruzát használok. Gyerekkoromban a kis vakond volt a kedvenc mesém, szerettem Doktor Bubó, Gusztáv és Sebaj Tóbiás történeteit, de a mai gyerekek ezeket nem ismerik. Ezért a nekik készített képen a most népszerű mesefigurákat ábrázoltam: Micimackót, Fülest, Garfieldot, Csőrikét.

Bartók Norbert hamarosan szabadul. Addig is – tanul. Nagyfán már elvégzett egy alapfokú számítástechnikai tanfolyamot, most pedig informatikai hálózatépítő szakasszisztens tanfolyamra jár, készül a decemberi vizsgákra. És sokat rajzol. Ezt a feladatot még a sok tanulás mellett is szívesen vállalta, hiszen tudta: örömet szerez majd a mozgássérült gyerekeknek. Azt mondta, ha felkérik, szívesen rajzol több képet is. Az iskolában nem lehet jelen akkor, amikor a kicsik megkapják a képet, de nagyon reméli, hogy tetszik majd nekik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajándék a Kerekes családnak

Nyolc héten át tartó Telekosár-játékunk utolsó nyertesét a múlt héten sorsoltuk ki. Az újszentiváni… Tovább olvasom