Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Ajándékba is vitték a színházjegyet

Sokan karácsonyi ajándéknak is vitték a Szegedi Nemzeti Színház előadásaira szóló jegyeket. Az ünnepi kínálat gazdag: a Hegedűs a háztetőn mellett a Bors nénire, a karácsonyi Dixie-gálára, St. Martin koncertshow-jára és a szilveszteri De Luxemburg grófjára is várják a közönséget.
A nagy sikerű Hegedűs a háztetőnből karácsonykor két előadást is tartanak DM/DV-fotó
Voltak olyan évek, amikor a karácsonyi ünnepek idején csak egy-két külső produkció szerepelt a Szegedi Nemzeti Színház műsorán. A közönség elégedetlen volt a helyzettel, többen szóvá is tették, hogy a közpénzből fenntartott társulat énekesei, muzsikusai épp akkor utaznak külföldi haknikra, amikor az őket eltartó szegedi adófizetők is szeretnének szórakozni. Székhelyi József már igazgatói pályázatában megígérte, hogy változtatni fog ezen a gyakorlaton. Ennek jegyében napi két előadással idén karácsonykor is igazi nagyüzem lesz a nagyszínházban. 25-én a Hegedűs a háztetőnt játsszák Gregor Józseffel és Vajda Júliával a főszerepben, másnap pedig igazi családi programot kínálnak: Pásztor Erzsi címszereplésével Nemes Nagy Ágnes mesejátékát, a Bors nénit.

27-én Háló Pál szervezésében nyolcadik alkalommal rendezik meg a karácsonyi dixie-gálát. A házigazda szegedi Storyville Jazz Band mellett fellép a Buffalo Express együttes, Nagy Iván (Benkó Dixieland Band), Kasza Tibor (Crystal), valamint Horváth Kornél és Dörnyei Gábor ütősök. A népszerű St. Martin is állandó vendégszereplő Szegeden ilyenkor: december 29-én az elmúlt évtized legsikeresebb számait játssza szaxofonon és pánsípon öt muzsikustársával. A szilveszteri De'Luxemburg grófja című előadásokra és az éjszakai svédasztalos óévbúcsúztató színházi bulira már a hónap elején elkeltek a jegyek. Nem csoda, hiszen Polgár Kálmán és csapata ínyencségeket kínál – többek között Csáky töltött rostélyos daragaluskával, sertés csülökhús palermói módra vadrizzsel, sült malac pezsgős lilakáposztával vagy rakott tengeri halfilé rákmártással szerepel az étlapon –, pezsgővel, koktélokkal, korlátlan italfogyasztással is várják a publikumot. A hajnalig tartó bulihoz a Molnár Dixieland Band és Polgár Gyula bárzongorista szolgáltatja a zenét.

A színházi jegyiroda munkatársai szerint sokan karácsonyi meglepetésnek is színházjegyeket vásároltak, ezért hamar elfogytak az ünnepekre szóló belépők. Persze nem csak azok, hiszen népszerű ajándéknak bizonyultak a világhírű szoprán, Rost Andrea februári szegedi vendégszereplésére szóló 6-8 ezer forintos jegyek is. A nagyszínházi ünnepi előadások már mind telt házasak, legfeljebb a kakasülőre akad még néhány szabad jegy. Csak a két ünnep között a Korzóban látható Teljes napfogyatkozásra és a kisszínházban játszott tragikomédiára, a Dulszka asszony erkölcsére lehet még belépőt váltani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzzavarban nem segít a múzeum

Óriási közönséget vonzott a Munkácsy- és – megyénkben – a Chagall-kiállítás, ám közben a… Tovább olvasom