Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Ajánlószelvényügy kérdőjelekkel

Ajánlószelvényeket loptak el egy postástól Szegeden. Az ügyet nem hozták nyilvánosságra. A rendőrség a napokban bűncselekmény hiányában lezárta a nyomozást.
Szegeden, Móravároson, a Cserepes sori piac közelében a levélkézbesítő postástól elloptak ajánlószelvényeket tartalmazó borítékokat. Ez még augusztus 4-én történt, de az ügyet nem hozták nyilvánosságra. A posta a lopásról tájékoztatta a helyi választási irodát, egyúttal feljelentést tett a Szegedi Rendőrkapitányságon. A hivatal pár nap múlva újabb levelet írt a rendőrségnek, amelyben már azt közölte, a levelek előkerültek, azokat kézbesítették, a feljelentést visszavonják.

Harnos Csaba, a szegedi 1. számú postahivatal vezetője elmondta, a lakók közül többen körbevették a levélkézbesítőt. Azt kérdezgették tőle, „hozott-e valamit". A postás keresgélt a küldemények között, közben a lakótömbök szerint összekötözött levelek közül egy köteget, húsz borítékot, biciklijének csomagtartójára tett, amit egy Róza nevű nő
Adatvédelem

Tóth Károly alkotmányjogász szerint a lopással más törvénysértés is megvalósult, hiszen voltak, akik az előírt határidőre nem kaptak ajánlószelvényt. A szegedi egyetemi oktató ugyanakkor megjegyezte, ha időközben pótolták a dokumentumokat, akkor senkit nem ért hátrány.  
ellopott. A levelekben választási értesítők és ajánlószelvények voltak.

A rendőrség levéltitok megsértése gyanúja miatt indított nyomozást.

– A leveleket két nappal később önként visszaadta a tolvaj, valamennyit kézbesítettük – nyilatkozta lapunknak Harnos Csaba. Bűncselekmény nem történt – tájékoztatta lapunkat Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
A helyi választási iroda vezetőjét, Mózes Ervint meglepte a rendőrség döntése.

– A lopás tényét nem lehet vitatni. Az eset azonban további törvénysértéseket is felvet, például az érintettek a törvény által előírt napig nem kaphatták meg a választással kapcsolatos dokumentumokat, valamint jogosulatlan adatkezelés is történt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napba öltözött Mária visszatért

Több mint félszáz esztendeje távolították el a szegedi alsóvárosi templom elől a felbecsülhetetlen… Tovább olvasom